Svētdien, 30. maijā uz pastaigu Ventspils ielās, laukumos un parkos tiek aicinātas ģimenes ar bērniem, kur būs iespēja sastapt ceļojošo muzikālo skatuvi, notvert kādu garāmbraucošā burbuļauto uzpūstu ziepju burbuli, sadziedāt ar Māsām Dimantām vai noklausīties kādu sen nedzirdētu, bet mīļu pasaku.

No plkst. 11 līdz 13cauri Ventspilij virzīsies krāšņi skanošā ''Burburburbuļauto kavalkāde''. Pilsētas ielās pārvietosies ''Latvijas valsts mežu'' sarūpēti auto, piekabēs līdzi vedot daudz, daudz burbuļu un jautras bērnu dziesmas. Īsi pēc plkst. 11 redzēsim tos Lielajā laukumā, kurā izbraucot goda apli, tālāk ziepju burbuļiem piepildīs ielas gan pilsētā, gan Pārventas pusē.

Dienas gaitā no plkst.12 līdz 15.30 Ventspils ielās pārvietosies ceļojošā muzikālā skatuve, kas pieturēs vairākās vietās, lai iepriecinātu garāmgājējus ar īsām koncertprogrammām. Latvijā iemīļotās mūziķes Māsas Dimantas - Laima un Katrīna iepriecinās mazos ventspilniekus ar jautrām un sirsnīgām bērnu dziesmām. Skatuve jau plkst.12 piestās Bērnu pilsētiņā, pēc tam plkst.12.45 Enkuru parkā, bet plkst.13.20 apmeklēs pludmales stāvlaukumu, tālāk, izbraucot pagalmus un ieliņas - plkst.14.10 piestās Lielajā laukumā, bet Pārventas ''Fantāzijā'' ieradīsies plkst.15.

Abās bērnu pilsētiņās pēc Māsām Dimantām būs kāds īpašs pārsteigums no improvizatora Marģera Majora, kurš iepriecinās visus ar ''Huligānu eksperimentiem''.

No plkst.11 līdz 16 abas bērnu pilsētiņas pieskandinās bērnu mūzikas ieraksti un skaistākās pasakas bērniem. Pašiem mazākajiem par prieku lidināsies pasaku tēli - Bitīte un Mārīte.

Bērni kopā ar vecākiem aicināti piedalīties ''Latvijas Zaļā punkta'' tiešsaistes viktorīnā, kurai balvas sarūpējuši draugi no Zaļā punkta. Informācija Kultūras centra Facebook lapā.

Daudzu gadu garumā Ventspils bērni maija beigās piedalījās Bērnu svētkos. Prieka pilnām acīm pulcējās krāšņā gājienā, ar savām prasmēm un lieliskajiem priekšnesumiem iepriecināja draugus un vecākus. Pašlaik nevar sadejoties un izpriecāties visi kopā lielā pulkā, tomēr dāvāt prieku un svētku sajūtu saviem mazākajiem varam gan ikdienā, gan arī kādā īpašā dienā - kā šī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: