Kultūras centrs aicina piektdienu vakaros apceļot Ventspils strūklakas, 14. maijā, plkst. 19 Pārventā pie strūklakas ''Kāpu priede'' un ar tiešraidi Kultūras centra Facebook lapā notiks ''Strūklaku strīms'', šoreiz tajā piedalīsies Dj Bogdans Tarans un Evilena Protektore.

''Amber Muse'' dīdžejošanas fakultāti vadīs un ar enerģisku dīdžejsetu uzstāsies leģendārais Bogdans Tarans, kurš vairākkārt atzīts par valsts labāko dīdžeju. Īpašā vocal house sesijā pievienosies populārā džeza dziedātāja Evilena Protektore.

Bogdans Tarans ir viens no Latvijas deju radio veterāniem. Kopš 1992. gada viņš ir producējis radio šovus, spēlējis atklājošo setu ''Sensation White'' Latvijā un bijis viens no nedaudziem Baltijas dīdžejiem, kurš piedalījās ''Love Parade'' Berlīnē. Savukārt, 2004., 2005., 2007. un 2008. gadā viņš tika nosaukts par labāko dīdžeju valstī. 2009. gadā saņēmis Nacionālās radio un TV padomes balvu par deju mūzikas veicināšanu. Viņa slavenais radio šovs ''Dance Box'' pārraidīts Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Moldovā. Tagad viņš kopā ar Maksu Lomovu vada mūzikas ierakstu kompāniju ''Amber Muse Records'', tiešsaistes žurnālā Testpress.news runā par elektronisko mūziku, kā arī ik nedēļu vada ''Amber Muse'' radio šovu Latvijā, Igaunijā un Maskavā.

Evilena Protektore ir džeza dziedātāja, Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas maģistrantūras absolvente, kur tagad pasniedz džeza vokālu. Studējusi Itālijā Santa Cecilia centrālajā valsts konservatorijā un Hanoverē. Ir piedalījusies vairākos festivālos – ''Pori Jazz'' (Somija), ''Limassol Jazz'' (Kipra), ''Live in Blue Bay'' (Ukraina); konkursos: ''Riga Jazz Stage'' (Latvija), ''Nomme Jazz'' (Igaunija) un ir Grand Prix ieguvēja konkursā ''Jazz Voices 2014'' (Lietuva), kā arī tādos projektos kā ''Jazz in Latvia'' albuma ieraksts. 2016. gadā saņēma Nika Gotema (Nic Gotham) balvu par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un dzīvē. Kopš 2005. gada viņa ir grupas ''Pieneņu Vīns'' vokāliste, komponiste un līdere. Kopš 2015. gada Evilena arī ir grupas ''JAZZATOMY'' komponiste un vokāliste. Bez visām muzikālajām aktivitātēm viņa ir arī vienīgā Latvijas džeza žurnāla JAZZin.lv līdzveidotāja, žurnāliste un producente.

''Strūklaku strīms'' ir filmēšanas notikumu sērija maija piektdienu vakaros pie Ventspils strūklakām, kas redzama tiešraidē Ventspils Kultūras centra Facebook lapā. Pirmā straumēšana notika 7. maijā pie strūklakas ''Fregate ''Valzivs'''', kurā piedalījās kustības ''Latvian beat'' pamatlicēji - Roberts Gobziņš un Mārcis Grīnbarts, paraugdemonstrējumus miksēšanā uz lenšu magnetofoniem rādīja Mixmaster Raitis, vakara diskusijas vadīja Latvijā zināmākais analogo ierakstu kolekcionārs un entuziasts Raimonds Mežaks.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -3
    KRX 15.05.2021, 10:06:32

    Un tagad es ļoti labprāt izlasītu atbildi no, piemēram, Ventspils Pašvaldības policijas kāpēc es nedrīkstu ārā piedalīties bērna izlaidumā? Kāpēc es nedrīkstu ar 4 draugiem satikties brīvā dabā? Kāpēc es nedrīkstu svinēt savus svētkus ar vecvecākiem? Savukārt, divus vakarus pēc kārtas iziet pāris tūkstoši cilvēku ierobežotā pilsētas teritorijā drīkst?!
    Kur man jāiesniedz sava privātā pasākuma scenārijs, afišas, relīzes, lai saņemtu rīkošanas atļauju? Vai arī vienkārši pietiek, ja norādu, ka notiek pasākuma filmēšana?

  • -2
    Krišs Daugulis 15.05.2021, 18:11:34

    ...kāpēc drīkst atrasties mācību skolas klasē, bet nedrīkst atrasties kopā ārpus tās, par ko pienākas naudas sods

  • -2
    Vitālijs_Artimenko 17.05.2021, 09:34:54

    Tapec, ka Kariņš tā teica! Bet tiecies ar draugiem, tikai pirms tam sapotējies!

  • -2
    Marta P 17.05.2021, 16:24:06

    Nu sāksim ar to, ka noteikumus neizdomā pašvaldības policija, pat ne Izglītības pārvalde un pat ne dome. To lemj valdība un šeit tie ir jāizpilda. Turklāt ir atšķirība starp izlaidumu telpā vai brīvdabas koncertu, kur garām ejot dzirdi mūziku, ne tur jāstāv uz vietas, ne jāgaida... Pastaigas laikā vienkārši kādu gabaliņu pavada mūzika.

  • -2
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 17.05.2021, 17:13:50

    Atbilstoši Pašvaldības policijas rīcībā esošajai informācijai, 2021. gada 14. un 15. maijā no plkst.22:00 – 24.00 Pārventā pie 3. vidusskolas tika organizētas gaismu un lāzeru grafikas projekcijas.
    Ņemot vērā to, ka gaismu un lāzeru grafikas projekcijas specifikas dēļ var vērot no ievērojama attāluma, kā arī Pārventas centra plašumu un pārskatāmību, gaismu un lāzeru grafikas projekcijas 2021. gada 14. un 15. maijā tika organizētas ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.
    Atbilstoši Pašvaldības policijas rīcībā esošajai informācijai, gaismu un lāzeru grafikas projekcijas 2021. gada 14. un 15. maijā netika nedz organizētas kā pasākums, nedz arī uztveramas kā pasākums.

  • -2
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 17.05.2021, 17:13:56

    Jāpiebilst, ka gaismu un lāzeru grafikas projekcijas laikā Pārventas centrā iedzīvotājiem vairākkārt tika atgādināts par nepieciešamību ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.
    Atbilstoši novērojumiem, gaismu un lāzeru grafikas projekciju laikā cilvēki atpūtās, pastaigājās, fotografējās, uzņēma video ievērojot normatīvajos aktos noteikto distanci. Cilvēki Pārventas centrā un pieguļošajās teritorijās pārsvarā atradās ģimeņu (mājsaimniecību) lokā, vai arī ievērojot normatīvajos aktos noteiktās prasības attiecībā uz mājsaimniecību pulcēšanos.

  • -1
    KRX 17.05.2021, 20:05:36

    Labi! Tātad, ja nolemsim rīkot, piemēram, bērnu darbu izstādi, vai arī omes labāko recepšu izrādi, ko var taču vērot GARĀMEJOT, tātad pilnīgi mierīgi varu paziņot laiku un vietu publiski!
    Visiem iesaistītajiem, t.sk.amatpersonām utt. vajadzētu vismaz nokaunēties! 1kārt, absolūta bezkaunība šādos apstākļos izlikties, ka cilvēki nepulcēsies (īpaši organizējot gaismu izrādi, kura ilgst konkrētu laiku!). 2kārt, policija varēja izgudrot jēdzīgāku atbildi. Tur nebija nekāda iespēja īpaši distancēties, jo priekšnesums bija redzams tikai konkrētā ierobežotā teritorijā.
    3kārt, pats organizators vairākkārt aicināja ievērot distances, jā, citādi nevarēšot sākties "pasākums". Tātad, tomēr bija pasākums!
    Var jau sivēnu saukt par rozā rozi, bet tāpat tas nepārstās būt sivēns.

  • -2
    Marta P 18.05.2021, 16:45:44

    Bet vai kāds kādam ir licis pulcēties!? Tas strīms notiek jau vairākas nedēļas. Kad bija Lielajā laukumā cilvēki pa VISU laukumu izretojušies, padejo, dodas tālāk, neviens nedrūzmējas, ģimenes uz dažām minūtēm piestāj, padejo, paklausās mūziku un dodas tālāk! Kas tur slikts? Kas tur draudīgs!?

  • -1
    Ventspils Kultūras centrs 18.05.2021, 15:50:40

    Informējam, ka šogad klātienes pasākumus neesam organizējuši. Ar zināmu regularitāti cenšamies iepriecināt pilsētas iedzīvotājus ar dažādām aktivitātēm un zibakcijām, par piemēru minot - muzikālo zirga pajūgu pilsētas ielās un ziedu dāvināšanu sievietēm Starptautiskajā sieviešu dienā, zaķu izbrauciens ar velo trikšiem Lieldienās, ceļojošā cirka pastaiga pilsētas ielās Pasaules cirka dienā u.c. Organizējam arī dažādas filmēšanas aktivitātes tiešraidēm Facebook, piemēram, performance "Pavasara atnākšana", "Strūklaku strīms", "Garīgie dziedājumi no Ventspils dievnamiem" u.c.
    Lāzerstaru izgaismotais Pārventas centrs nedēļas nogalē bija vērojams no pietiekami lielas distances un plašā teritorijā, lai apzinīgi ievērotu 2 metru distanci no citiem garāmgājējiem. Divu stundu ietvaros gan piektdien, gan sestdien katrs varēja atrast sev ērtāko brīdi pastaigai pa naksnīgo Pārventu, lāzergaismu baudīšanai. Ļoti ceram, ka tās nesa gaismu ne tikai Pārventas centrā, bet arī aculiecinieku sirdīs!

  • -2
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 19.05.2021, 14:34:55

    Atbildot uz “KRX” uzdotajiem jautājumiem interneta portāla www.ventasbalss.lv komentāru sadaļā, Ventspils pilsētas pašvaldības policija paskaidro, ka normatīvo aktu izdošanas mērķis ir regulēt sabiedriskās attiecības, savukārt, normatīvo aktu normu jeb kompetentu valsts iestāžu noteiktu vispārobligātu uzvedības noteikumu ievērošana pamatā ir katra indivīda paša atbildība.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: