Šogad plānots pabeigt pirms četriem gadiem uzsākto Ventspils Kultūras centra mobilā apskaņošanas tehnikas komplekta nomaiņu, kurā pašvaldība investējusi vairāk nekā 200 000 eiro.

Iepriekšējā apskaņošanas tehnika bija kalpojusi jau vairāk nekā 10 gadus, tā bija morāli un fiziski novecojusi un vairākkārt prasījusi lielus ieguldījumus remontos. Jaunais, laikmeta prasībām atbilstošais tehnikas arsenāls ļauj kvalitatīvi apkalpot pieaugošo pasākumu intensitāti pilsētā, kā arī ekonomēt līdzekļus, nepiesaistot ārpakalpojumu.

Jaunās sērijas skandas ir krietni vieglākas, mazākas izmēros un jaudīgākas par iepriekšējām. Agrāk krāmētās lielās skandu ''piramīdas'' pie skatuves tagad aizstāj jau daudz simpātiskāks un neitrālāks skandu sets. Savukārt, pāreja uz digitālajām skaņu pultīm ir devusi lielu ieguldījumu skaņas apstrādes procesā. Ar tām skaņotājs var nodrošināt konstanti baudāmu pasākumu bez garām tehniskajām pauzēm, bez stundām ilgas viena mākslinieka noskaņošanās pirms paša pasākuma. Tas ietaupa ne vien mūziķu, skaņotāju un citu tehnisko darbinieku, bet, galvenokārt, pasākumu apmeklētāju laiku un labsajūtu.

Ar jauno skaņas tehniku iespējams apskaņot vairākus mazus pasākumus vienlaicīgi, dalot to vairākos mazākos komplektos. Šobrīd Kultūras centrs spēj nodrošināt kvalitatīvu apskaņošanu gan nosacīti mazos pasākumos, piemēram, Bērnu pilsētiņās, gan apskaņot lielos masu pasākumus – Jūras un Pilsētas svētkus, Piektdienas vakara pastaigas, motobraucēju salidojumu, Līgo svētkus, Jaunā gada sagaidīšanu un daudzus citus. Gadā vidēji ir vairāk nekā 230 pasākumi, kuros strādā Kultūras centra skaņotāji.

Mākslinieki jau ir atzinīgi novērtējuši jaunās skaņas skanējumu. Kā teikts kādas labi zināmas mūzikas grupas dziesmā, kuras apskaņošana, iespējams, vēl tikai priekšā: ''Stāvēt uz vietas, tas jau ir tas pats, kas atpakaļ iet''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: