Popes pamatskolas 6. klases audzēkne Kristīne Cielava ir viena no deviņiem jaunajiem dziedātājiem, kas piedalīsies LNT dziesmotajā sacensībā Mazo dziesmas Latvijai

Šis fakts ir ievērības cienīgs gan tādēļ, ka Kristīne izturēja lielu konkursu –

atlasē piedalījās 537 bērni no visas Latvijas –, gan tāpēc, ka mūsu novadu pārstāvēs gudra, apķērīga, smaidīga un labestīga meitene. Šādi viņu raksturo Popes pamatskolas mūzikas skolotāja Ligita Lukševica. Pedagoģe ir viena no daudzajiem mazās dziedātājas palīgiem, kas veicinājuši viņas  izaugsmi.

Te jāpiemin arī mūziķis Jānis Snipkis un kordiriģente Sintija Birziņa. Stāsta Kristīne: «Sintija ir mana krustmātē, un viņa jau bērnībā mācīja mani dziedāt, sagatavoja konkursam Cālis. Pirmo reizi tajā piedalījos divu gadu vecumā, un mamma toreiz teica: «Tev dzīve jāsaista ar mūziku!»»

Meitene to dara, dziedot ne tikai skolas 5.–9. klašu korī, bet arī folkloras kopā Pūnika. No vienas puses, Kristīnei mūzikā patīk mūsdienīgi ritmi, viņas mīļākā dziedātāja ir Liene Šomase, no otras, tuvas arī dainas, senās tradīcijas un klasika: «Protu tieši Popē pierakstītas tautasdziesmas. Te ir mana dzimtene, tādēļ šķiet svarīgi zināt, kā šeit dzīvojušas agrākās paaudzes. Patīk arī klasiskā mūzika, piemēram, Bēthovens.»

Kristīne ne tikai labi dzied, bet arī labi mācās, viņai padodas latviešu valoda un mājturība, patīk angļu valoda, un skolniece cer, ka uzstāšanās televīzijā arī turpmāk ļaus saņemt augstas atzīmes. Trešdienās popeniece brauc uz Rīgu un mūziķes Baibas Vanagas vadībā slīpē vokālo mākslu, savukārt turpmākās 11 svētdienas Kristīe piedalīsies filmēšanā. Skatītāji  raidījumu redzēs plkst. 20.15: «Nedaudz, protams, uztraucos, kā būs, bet esmu gatava arī tam, ka neuzvarēšu. Šajās sacensībās dalībniekus neizbalsos, un tas ir patīkami, jo nozīmē, ka varēšu dziedāt visu laiku.»

Katrs dziesmoto sacensību dalībnieks uz ierakstu drīkst uzaicināt piecus cilvēkus, un Kristīne jau zina, ka klātienē viņas uzstāšanos vēros mamma Simona, māsa Lelde un brālis Deivids. māsīca Sindija, krustmāte Sintija, varbūt vēl kāds pedagogs un atbalstītājs: «Jau tagad gribu pateikties visiem, kas man palīdz! Piemēram, Ventspils Kultūras centrs un skolotāja Ingrīda Andersone domā par tērpiem, pašvaldība solīja palīdzēt ar ceļa naudu. Ceru, ka konkursa laikā mani nepiemeklēs zvaigžņu slimība, bet, ja kas tāds parādīsies, ģimene mani ātri ievirzīs pareizajās sliedēs!»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: