Ventspils Kultūras centra tautas lietišķās mākslas studija ''Vīkale'' savu radošās darbības 55. jubileju atzīmēs ar izstādi, kurā, latviešu tautas krāsu, rakstu, gudrības un skaistuma izjūtā tapušās sagšas, villaines, gan arī dzintariem rotātas mūsdienīgas šalles un citus rokdarbus varēs apskatīt Amatu mājā līdz 31. janvārim.

''Vīkalē'', Initas Dzalbes vadībā, amata prasmes apgūst 19 dažādu paaudžu rokdarbnieces, darinot īstenus meistardarbus, sākot no smalkām prievītēm un mežģīnēm, līdz pamatīguma piesātinātām segām. Kolektīva dalībnieču darbi priecē skatītājus dažāda mēroga izstādēs, kā arī regulāri piedalās Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku lietišķās mākslas darbu parādēs.

Tautas lietišķās mākslas studijas aizsākums ir datējams ar 1965. gadu, kad Milda Silmane dibina rokdarbu pulciņu. 1982. gadā kolektīvam piešķir Tautas lietišķās mākslas studijas nosaukumu, un studijas vadītāja līdz pat 2002. gadam ir Tautas daiļamata meistare Ilmāra Upmane, bet no 2002. gada studiju vada Inita Dzalbe.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: