Līdz 22. novembrim teātra namā ''Jūras vārti'' skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas Zīmēšanas katedras pasniedzēju un studentu izstāde ''Testēts. Rezultāts pozitīvs''.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) Zīmēšanas katedrā visu apakšnozaru studenti apgūst klasiskā jeb akadēmiskā zīmējuma kursu, kurā mācās atspoguļot telpiski sarežģītas formas, izprast un analizēt attēlojamā objekta apjomu kopumu un raksturu kustību dažādībā. Mākslas izglītībā zīmēšana ir viens no būtiskākajiem mācību priekšmetiem. Topošie mākslinieki apgūst prasmes novērtēt un fiksēt gaismēnu radītās tonālās attiecības atbilstoši dabā esošajai formai un apgaismojumam, iemācās attēlot materialitāti.

Visi LMA Zīmēšanas katedras pasniedzēji ir profesionāli un aktīvi mākslinieki, kuri regulāri dodas pieredzes apmaiņas braucienos ārpus Latvijas. Tādēļ izstādē apskatāmo darbu izlasē iekļauti ne tikai zīmējumi, bet arī gleznas. Līdzās izstādīti labākie studentu darbi, kas īpašas atlases rezultātā nonākuši LMA darbu krājumā jeb fondā.

Ieeja izstādē bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: