Ventspils muzejs no šodienas vasarā piedāvā stāstus par Ventspils vēsturi.

Vasarā tradicionāli tiek piedāvātas dzīvespriecīgas izpriecas, galvu reibinoši ceļojumi, nakts dejas u.tml., bet vasaras atvaļinājumu laiks daudziem ir vienīgais brīdis, kad beidzot izlasīt sen kāroto grāmatu vai stāstu, atpūsties, uzlādējot arī galvas baterijas.

Ventspils muzejs ventspilniekiem un pilsētas viesiem piedāvā bateriju uzlādi – Vēstures otrdienas – iespēju divreiz mēnesī, otrdienās, noklausīties Ventspils muzeja speciālistu sagatavotus stāstījumus par Ventspils pilsētas un novada vēsturi.

Vēstures otrdienas piedāvā sekojošas tēmas: Smiltnieku māja Piejūras brīvdabas muzejā (B. Korše), Ventspils ģerbonis: pilsētas simbols no tā pirmsākumiem līdz mūsu dienām (A.Vijups), Ventspils un tās iedzīvotāji Kurzemes guberņas laikā (1795-1915), (I. Štrumfa), Arheoloģiskās liecības par Ventspils aizputināšanu 17.-18.gs.(A.Vijups), Ventspils sabiedrība 1920.-1930. gados (I. Štrumfa), Fotodarbnīcas Ventspilī 19.gs.beigas-1945.g.(S. Lindenberga).

Pirmā Vēstures otrdiena iestāsies 8.jūnijā plkst. 17.00. Piejūras brīvdabas muzeja krājuma glabātāja Baiba Korše iepazīstinās ar Smiltnieku māju – 19. gs. pilsētapbūves piemēru, turklāt, klātienē. Ar visām Smiltnieku mājas lietām un lietiņām, kur katrai no tām ir savs stāsts.

Vēstures otrdienas ir iecerētas kā apmeklētājam draudzīgs pasākumu cikls un īpaši šīm otrdienām ir izveidots abonements, ko varēs iegādāties par muzeja ieejas biļeti, turklāt, vienu reizi, turpmākās piecas lekcijas apmeklējot tikai ar Vēstures otrdienu abonementu.

Padomājiet, vēstures interesenti, apmeklējot pirmo lekciju, kas notiks Piejūras brīvdabas muzejā, par 6 lekciju abonementu samaksāsiet tikai Ls 1 vai Ls 0,40! Tie, kuriem nav iespējams apmeklēt pirmo lekciju, ir laipni gaidīti uz turpmākajām, jo abonementus varēs iegādāties jebkurā laikā. Katra lekcija tiks īpaši izziņota, bet detalizētāka informācija pieejama pa tālr. 63621309.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: