Otrdien, 18. februārī plkst. 15.30 par godu rakstnieka, pedagoga un novadpētnieka Herberta Dorbes dzimšanas dienai autora memoriālajā muzejā ''Senču putekļi'' tiks rīkota tradicionālā Viesu diena.

Herberts Dorbe dzimis 1894. gada 15. februārī Ventspils pusē, Zlēkās. Lielāko sava mūža daļu aizvadījis Ventspilī un tiek uzskatīts par vienu no ievērojamākajiem Ventspils novada rakstniekiem. Rakstnieks strādāja daudzpusīgi - rakstot pasakas un dzejoļus bērniem, lugas, vēsturiskus romānus, kuriem sižeti ņemti no Ventspils novada pagātnes. Lai arī Herberta Dorbes vārds biežāk tiek saistīts ar literatūru, viņa mūža aicinājums bija pedagoģija.

Viesu dienā muzeju piepildīs mūzika - koncertu sniegs Mūzikas skolas vijoles spēles skolotājas Silvijas Pēdiņas audzēknes Anna Edžiņa, Beāte Grīnvalde un Kristena Nika Landzberga, pie klavierēm koncertmeistare Vineta Čamane. Pasākumā uzstāsies arī Vinetas Martinovskas klavieru klases audzēknes Anastasija Doluba, Vlada Veikša un Ineta Reinberga. Viesu dienā būs iespēja dzirdēt, kā skan Dorbes klavieres un vijole.

Koncerta programmā nozīmīgu daļu sastāda Ludviga van Bēthovena skaņdarbi, jo šogad ir komponista 250 jubilejas gads un tieši šī mūzika visvairāk ir uzrunājusi Herbertu Dorbi. Kā atbildi mūzikai, pasākumā dzirdēsiet Herberta Dorbes dzejoļus, kuri tapuši iedvesmojoties no pasaules slavenā komponista Ludviga van Bēthovena mūzikas.

Ieeja - bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: