Līdz 18. janvārim ar svētku koncertiem Ventspilī tiks atzīmēti slāvu gadskārtas svētki ''Svjatki'', kuri tiek atzīmēti divpadsmit dienas no pareizticīgajiem Ziemassvētkiem. Šie svētki ietver gan kristīgās, gan arī senās slāvu tradīcijas.

Šogad šo slāvu svētku ietvaros ventspilniekiem un pilsētas viesiem būs iespējams apmeklēt četrus muzikālus pasākumus.

Jauktā kora ''Cantabile'' koncerts ''Mūzika dvēselei'' 8. janvārī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā.

Svētku koncerts ''Ziemassvētku svētība'' 12. janvārī plkst. 15 Pārventas bibliotēkā. Programmā - pareizticīgo garīgie dziedājumi no izseniem bizantiešu dziedājumiem līdz krievu komponistu kora šedevriem, Ziemassvētku dzeja, instrumentālie skaņdarbi, tautas dziesmas un riņķa dejas. Koncertā piedalīsies mākslinieki no Ventspils un Rīgas.

Slāvu garīgās mūzikas svētki ''Ziemassvētku zvani'' 17. janvārī plkst. 18 Kultūras centrā. Programmā izskanēs Ziemassvētku garīgās un mūsdienu dziesmas koru ''Slavjaņe'', ''Kaiva'' un ''Lība'', kā arī 3.vidusskolas bērnu vokālā ansambļa un solistu izpildījumā. Skatītājus priecēs arī horeogrāfiskais ansamblis ''Konfetti'' un zvanu ansamblis ''Saules zvani''. Tautas Ziemassvētku tradīcijas atspoguļos baltkrievu dziesmu ansamblis ''Žuravinka'' un folkloras kopa ''Zdravica''. Svētku apmeklētajiem būs iespēja apskatīt arī Eņģeļu izstādi, kas veidota no svētku dalībnieku personīgās kolekcijas.

Noslēguma koncerts ''Svjatočnie večorki'' 18. janvārī plkst. 16 Kultūras centrā, programmā iekļautas tautas dziesmas un dejas, rotaļas, kā arī joku ainiņas. Koncertā piedalīsies folkloras kopa ''Zdravica'', baltkrievu dziesmu ansamblis ''Žuravinka'', ukraiņu dziesmu ansamblis ''Mrija'', folkloras kopa ''Jurjev Deņ'', Jeļenas Smirnovas kolektīvs un Tatjana Saksaganska un tautas dziesmu ansamblis "Voļņica" no Liepājas.

Pārtraukumā apmeklētājiem foajē būs iespēja piedalīties Svjatku rotaļās un loterijā, ko vadīs Jaunrades nama teātra studija ''Mēs''. Savukārt, Kultūras centra Mazajā zālē notiks radošās darbnīcas Ventspils nacionālo kultūru biedrību ''Kobzar'', ''Spadčina'' un Ventspils Krievu biedrības vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -4
    Margarieta. 18.01.2020, 10:31:41

    Jācer,ka pašvaldības nauda netiek izlietota sveštautiešu aktivitātēm.
    Kaut gan-mazajam vīrelim kā nelokāmam komūnistam-internacionālistam un Maskavijas kalpam,tās varbūt ir tuvākas...

  • -16
    Latvija pāri visām! 18.01.2020, 13:22:09

    Ne visiem cilvēkiem viņa suga ir svarīgāka par normālu cilvēcību.
    Tikai mazākajai daļai apmāto margarietu.
    Tā kā - lai droši tērē nodokļu naudu slāvu kultūras svētkiem.
    Man kā latvietim nav nekādi iebildumi.

  • -2
    .Barons.. 19.01.2020, 12:30:52

    Lielkriev,Mazkriev un Baltkriev.
    Tie būs tie Slāv.
    Aber viņiem ir tokš katram sav Senč dzimten.Aiz ko nebraukt uz turien?

  • -11
    arcus 19.01.2020, 20:15:49

    Man tīk domat, ka tev ar būs braukt uz to senč dzimten! Un nevajag jaukt konkrēta cilvēka dzimteni ar viņa senču dzimteni!

  • -2
    Latvija pāri visām! 20.01.2020, 11:41:16

    To vien VB forum Baron kā to vien īsten arieš jābrauc pavisam prom uz to
    vien īsten arieš dzimten - Indij.
    Tik tur i daudz un liel šmuc, le neizbistas, bet le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: