Gadumijas vētrā netālu no Ventspils divas reizes no sava velkoņa norāvusies barža, kas vēlāk iepretī Jaunupei uzmesta uz sēkļa.

Ogļu pārvadāšanai paredzēta barža, kas tukša tika vilkta no Polijas uz Somiju, pirmo reizi no velkoņa Raduga Europe gala norāvās 30. decembra vakarā netālu no Užavas. Par notikušo tika informēts Ventspils ostas Kapteiņa dienests, taču vēl pēc kāda laikā velkoņa komanda ziņoja, ka baržu izdevies atkal savākt un lūgta atļauja ienākt ostā un pārlaist vētru. Lai gan ventspilnieki deva atļauju, līdz drošai piestātnei karavāna nav tikusi, jo norāvies arī otrais gals, tāpēc talkā devies PKL velkonis Ventspils.

Diemžēl ventspilniekiem savaldīt baržu arī nav izdevies, jo atrautie gali uztinušies dzenskrūvei, kas lika Ventspilij atgriezties ostā. Barža turpināja dreifēt, līdz tā pie Jaunupes uzmesta uz sēkļa, kur atrodas arī šobrīd. Par laimi, tā nav cietusi un arī vides piesārņošanas draudu nav, lai arī uz baržas atrodas apmēram divas tonnas dīzeļdegvielas.

Pagaidām gan laika apstākļi neļauj baržu nocelt no sēkļa. Raduga Europe šobrīd uzturas Ventspils ostā, kur tiek remontēts, informē Brīvostas pārvalde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: