18. decembrī plkst.19 Pārventas bibliotēkā uz klaviermūzikas koncertu ''Neizteiktās vēstules'' aicina pianists Daumants Liepiņš.

Koncerta programma veltīta Roberta Šūmaņa, Klāras Šūmanes un Johannesa Brāmsa ciešajai draudzībai. Šūmaņa 1. sonāte ir kā atzīšanās mīlestībā savai nākamajai sievai Klārai, bet Brāmsa 3. sonāte rakstīta laikā, kad Brāmss pirmo reizi satika šo pāri un īpaši Klāru, kas izmainīja viņa dzīvi.

Daumants Liepiņš ir viens no daudzsološākajiem latviešu jaunās paaudzes pianistiem. 2017. gadā mūziķis saņēmis Lielo mūzikas balvu kategorijā ''Gada jaunais mākslinieks''. Šogad Liepiņš uzvarējis prestižajā ''Vendome Prize'' pianistu konkursā Šveicē, izpelnoties ne tikai publikas ovācijas un žūrijas atzinību, bet arī iespēju ar solokoncertu debitēt slavenajā Verbjē festivālā Šveicē un ierakstīt disku ''Steinway" ierakstu kompānijā. 2019. gada martā kļuvis par laureātu Marijas Kanalsas Starptautiskajā pianistu konkursā Barselonā, bet 2018. gadā - par 2. vietas ieguvēju Džordžes Enesku Starptautiskā pianistu konkursā, kā arī ieguvis godalgotas vietas citos starptautiska mēroga konkursos.

Ieeja koncertā - bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: