Eiropas čempionātā svarcelšanā junioriem Daniela Ivanova sasniedza jaunus personiskos rekordus gan atsevišķās disciplīnās, gan summā un ieņēma astoto vietu.

Šovasar Daniela pārgāja uz svara kategoriju līdz 64 kg (pirms tam -59lg), kurā personiskais rekords summā ir 193 kg un kurā Eiropas junioru čempionātā viņa bija viena no jaunākajām. Kopumā A grupā šajā svarā startēja deviņas svarcēlājas.

Raušanā Ivanova droši pacēla 84 un 86 (personiskais rekords) kilogramus, tomēr vēl par diviem kilogramiem smagāku stieni dabūt virs galvas neizdevās. Šajā disciplīnā viņa ieņēma devīto vietu, jo labāku rezultātu bija uzrādījusi arī viena B grupas dalībniece. Grūšana Ivanova vispirms bija pieteikusi 104 kg, taču galu galā pirmajā mēģinājumā cēlā par trim vairāk un paveica to veiksmīgi. Nākamais tikai pasūtīts personiskā rekorda svars 110 kg, ko arī izdevās pacelts, bet 114 kg pēdējā mēģinājumā izrādījās par daudz. Līdz ar to summā Daniela pacēla 196 kg, kas ir jauns personiskais rekords un cīņā ar pārsvarā vecākām konkurencē ļāva ieņemt astoto vietu.

Pirmdien Bukarestē pārliecinošu uzvaru U23 čempionātā svinēja Rebeka Koha, svara kategorijā līdz 59 kg pie zelta medaļas tiekot gan summā, gan atsevišķās disciplīnās. Raušanā šī svara jaunākā dalībniece pacēla 100 kg, bet grūšanā tika pacelti 119 kilogrami. Summā Rebeka savāca 219 kg, kas bija par desmit vairāk, nekā otrās vietas ieguvējai Olgai Tjo no Krievijas.

24. oktobrī Eiropas čempionātā startēs abi mūsu juniori – pulksten 15 Ritvars Suharevs sāks cīņu svara kategorijā līdz 81 kg, bet divas stundas vēlāk svara kategorijā līdz 89 kg startēs Armands Mežinskis.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    qwerty 22.10.2019, 19:35:10

    Sacensību organizatori (jau kuro reizi) jauc LV karogu ar Austrijas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: