29. jūnijā Liepājā norisināsies Kurzemes Dziesmu svētki “Es esmu dzīvība”, kuros piedalīsies arī jauktais koris “Ventspils” diriģenta Aigara Meri vadībā.

Liepājas Olimpiskā centra Arēnā notiekošais pasākums pulcēs apmēram divus tūkstošus dalībnieku. Skatītājus priecēs kori, deju kolektīvi un pūtēju orķestri no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Par virsdiriģentiem izvēlēti Kurzemes labāko koru un pūtēju orķestru diriģenti, Dziesmu svētku virsdiriģenti un Goda virsdiriģenti, kuri ir vai bijuši saistīti ar Kurzemi. 

Koncerta programmu veidos četras daļas – "Dievzemīte", "Latvija", "Lūgšana", "Mīlestība" –, kas secīgi stāstīs par laiku no pirmo cilvēku ierašanās mūsu zemē līdz pat Latvijas valsts neatkarības atgūšanai.

"Kultūrvēsturisko novadu dziesmu svētki ir tas elements, kas nodrošina svētku nepārtrauktību, palīdz dziedātājiem noturēt savu māksliniecisko formu, tāpat arī tajos izkristalizējas dažādas idejas Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem," stāsta diriģente un Kurzemes dziesmu svētku mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: