13. aprīlī no plkst.18 līdz 20 teātra nama “Jūras vārti” lielajā izstāžu telpā notiks tikšanās ar mākslinieci Daigu Krūzi, kas vienlaikus būs arī izstādes “Tā ir bijis” atklāšana.

Izstādei izraudzītas gleznas, kas aptver gandrīz visu Daigas Krūzes radošo darbību, par ko liecina arī nosaukums “Tā ir bijis”. Vienkopus nonākuši darbi, kas līdz šim blakus stāvējuši vien mākslinieces darbnīcā.

“Kad gleznoju, sajūta ir tāda, it kā es būtu dārzā, kur vienā brīdī eju ar basām kājām pa zāli, klausos meža strazdu, tad nedaudz paravēju, palasu tējas, skatos, kā kaķi draiskojas un kur ir stirna. Puķu krāsu akcenti un svaigais gaiss reibina. Un tu nesaproti neko, jo ir tik labi, un liekas, ka nekas arī nav jāsaprot.”

Daiga Krūze ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura un maģistra grādu mākslās. Daigas Krūzes darbi tiek regulāri izstādīti personālizstādēs un iekļauti grupu skatēs kā Latvijā, tā ārvalstīs, viņa vairākkārt ir bijusi nominēta prestižām balvām un virkni apbalvojumu arī ir saņēmusi. Daigas Krūzes gleznas atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un vairāku privātpersonu kolekcijās, kā arī privātpersonu īpašumā.

D. Krūze noteikti ir viena no spilgtākajām savas paaudzes latviešu gleznotājām, kura ar izkoptu rokrakstu un izteiksmes līdzekļiem, krāsu attiecību izjūtu un izpratni saglabājusi arī klasiskās glezniecības vērtības.

Ieeja bez maksas.

Izstāde apskatāma līdz 21. jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: