Sestdien, 16. februārī, no plkst.15 līdz plkst.18 tirdzniecības centra “Tobago” telpās norisināsies Valentīna dienai veltīts Ventspils skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus.

Gadatirgū savu produkciju piedāvās ap 20 skolēnu mācību uzņēmumu no Ventspils un Ventspils novada skolām. Apmeklētāji varēs gan iepazīties ar skolēnu veikumu, gan novērtēt viņu uzņēmību un motivēt turpmākajam darbam, iegādājoties preces.

Pilsētas līmeņa tirdziņos skolēni gūst pieredzi, tiekoties ar lielāku pircēju skaitu un redz arī citu uzņēmumu darbošanos. Martā daļa no Ventspils uzņēmumiem piedalīsies Pavasara gadatirgū, kas norisināsies Rīgā un kurā pulcēsies 270 mācību uzņēmumi no visas Latvijas.

Skolēnu mācību uzņēmumu programmā piedalās visas vidējās izglītības iestādes, kā arī Ventspils Jaunrades nams un 2. pamatskola. Šo uzņēmumus veido un vada paši skolēni ar skolotāja konsultanta palīdzību. Darbojoties mācību uzņēmumā, jaunieši iegūst jaunas praktiskas zināšanas un prasmes dažādās jomās – uzņēmējdarbībā, finanšu pratībā, komunikācijā, komandas darbā un citās, kuras nereti netiek apgūtas formālajā izglītībā. Skolēnu mācību uzņēmums mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. Mācību uzņēmumi darbojas “Junior Achievement Latvija” programmas ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Nah- nahs. 13.02.2019, 10:44:52

    Jācer,ka VIDs neuzliks savu riebīgo,plēsīgo ķetnu...

  • 0
    Ventspils Jauniešu māja 13.02.2019, 11:29:10

    Labdien!
    Informējam, ka skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programma ieviesta visā Latvijā. Skolēnu uzņēmumiem nav juridiska statusa – tos pārstāv biedrība “Junior Achievement Latvija” (JA Latvija) un attiecīgā skola. SMU reģistrācija un uzskaite notiek JA Latvija, savukārt ikdienas darbības uzraudzība notiek izglītības iestādē skolotāja–konsultanta vadībā.

    Attiecībā uz nodokļu likumu piemērošanu SMU gadījumā atbildīgs ir JA Latvija, kas ir izstrādājusi kārtību par skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņiem.

    Skolēnu mācību uzņēmums ir skolēnu veidots un vadīts mācību uzņēmums, kura darbībai piemīt izglītojošs raksturs. Tās mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: