Kuldīgā pulcējās Kurzemes tūrisma uzņēmēji, lai gada noslēguma pasākumā Lielais Jēkabs 2018 pasniegtu biedrības Kurzemes tūrisma asociācija iedibināto balvu, kā arī satiktos ar čaklākajiem Kurzemes apceļotājiem.

Kā katru gadu balva “Lielais Jēkabs” pasniegta labākajiem naktsmītņu un ēdināšanas uzņēmumiem Kurzemē, kā arī aktīvās atpūtas, labsajūtas, gastronomijas un dabas tūrismā.

Šajā gadā starp naktsmītnēm tika vērtētas dizaina naktsmītnes, bet starp pretendentiem bija arī viesu nams Zītari Ventspilī un Četri vēji Jūrkalnē. Par uzvarētāju šajā nominācijā žūrijas komisija atzina pieczvaigžņu viesnīcu Promenade Hotel, kas iekārtota vēsturiskā ķieģeļu noliktavas ēkā Liepājā, Tirdzniecības kanāla malā.

Lai balvu Lielais Jēkabs saņemtu ēdināšanas uzņēmumi, žūrijas komisijas iepazinās ar tiem, kam ir savs īpašais stāsts. Tika apmeklēti un iepazīti desmit uzņēmumi, tajā skaitā Surf Saulīte Ventspilī un Pilsberģu krogs Jūrkalnē. Lielā Jēkaba balvu šajā nominācijā saņēma Pilsberģu krogs, kura saimnieks ir Artūrs Cimoška. Viņa hobijs un sirdsdarbs ir Pilsberģu muižas kultūras dzīves uzburšana, mākslas plenēru organizēšana un jauno radošo garu atbalstīšana.

Aktīvās atpūtas piedāvājumu novērtēšanai šogad “Lielā Jēkaba” nominācija tika veltīta pārgājieniem, bet starp nominantiem atkal bija ventspilnieki ar Būšnieku ezera pastaigu taku un jūrkalnieki ar Rīvas dabas taku. Par labāko starp visām tika atzīta Bebru taka Cīravas meža parkā pastaigām skaistu dabas skatu cienītājiem. Taka ir aptuveni 3,5 km gara, labiekārtota ar soliņiem un tiltiņiem, kā arī dabīgiem skatu objektiem Durbes upes līkumiem un bebru sadarītajiem nedarbiem.

Vēl viena no šī gada nominācijām bija Dižais skats Kurzemē 2018. Starp skatu vietām vērtēšanas komisijas apsekoja arī Užavas bāku un Lemberga hūti, un tieši skats no slēpošanas kalna Ventspilī tika atzīts par dižāko.

Ņemot vērā, cik nozīmīga 21. gadsimta steigā ir labsajūtas un veselības uzturēšana, viena no šī gada balvām tika vērtēta arī šajā kategorijā. No mūsu puses uz balvu pretendēja Ūdens piedzīvojumu parks Ventspilī un SPA centrs Usma SPA, bet Lielo Jēkabu saņēma Vingrošanas nodarbības Liepājas pludmalē, kuras vada jogas un vingrošanas instruktores Ilze Jēče un Zane Frickausa.

Gastronomiskā tūrisma piedāvājumu izcelšanai šogad tika izveidota nominācija Degustācija Kurzemē. Tajā vērtēšanas komisija iepazinās un degustēja gan našķus, gan dzērienus, bet starp labākajiem tika nosaukti Ventspils alus darītava Courlander un Suitu kulinārais mantojums Jūrkalnē. Taču par uzvarētāju šajā nominācijā tika atzīts vīna darītavas Abava pagrabiņa piedāvājums pie Tukuma.

Pasākumā īpaša balva tiek pasniegta vēl kādam cilvēkam, kas savu mūžu veltījis tūrismam, vai devis Kurzemes tūrisma attīstībā ievērojamu ieguldījumu. Īpašajā nominācijā Ieguldījums Kurzemes tūrismā šogad Lielo Jēkabu ieguva Iveta Rīvāne. Lielākā daļa kurzemnieku un ne tikai Ivetu pazīst kā Ventspils gidi ar vairāk nekā 20 gadu stāžu un tūrisma aģentūras Tobago izveidotāju un vadītāju, taču Ivetas lielais ieguldījums ir bijis un joprojām ir lielais darbs gidu sagatavošanas un apmācības jomā.

Balva Lielais Jēkabs ir biedrības Kurzemes tūrisma asociācija iedibināta tūrisma kvalitātes balva, kas tiek pasniegta kopš 2004. gada.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: