Piejūras brīvdabas muzejā svinēja Putras dienu un šajā dienā notika arī Piejūras brīvdabas muzeja sezonas slēgšana.

10. oktobrī pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Putras diena. Daudzviet pasaulē un tostarp arī Latvijā tiek svinēti svētki par godu putrai – vienam no senākajiem ēdieniem, kas saglabājies līdz mūsdienām. Putra ir tradīcijām bagāts ēdiens, un to ēduši gan lieli, gan mazi, gan karavadoņi, gan zemnieki.

Šogad putru varēja baudīt Smiltiņu ģimenes vārījumā un arī iepazīt no zinātniskā viedokļa – par graudaugiem un no tiem pagatavojamām putrām stāstīja Agroresursu un ekonomikas institūta Stendes pētniecības centra pētniece, Mg. agr. Solveiga Maļecka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: