Grand Prix un ceļazīme uz finālu – ar šādiem panākumiem popstudijas Jūras akmentiņi jaunākā dziedātāju grupa aizvadījusi Balss pavēlnieka pusfinālu savā vecuma grupā.

Bērnu un jauniešu dziesmu izpildītāju konkursa Balss pavēlnieks pirmajā pusfinālā, ko Latvijas Televīzijas kanālā LTV1 varēja vērot aizvadītajā svētdienā, piedalījās pavisam piecas grupas un tikpat solistu vecuma grupā no pieciem līdz astoņiem gadiem. Konkursu vadīja grupas Triānas Parks soliste Agnese Rakovska un dziedātājs Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis, bet priekšnesumus vērtēja žūrija – Latvijas Nacionālās operas soliste Jolanta Strikaite, mūziķis un dziedātājs, grupas The Sound Poets līderis Jānis Aišpurs un kordiriģents Jānis Ozols.

Konkursa pirmajā pusfinālā ceļazīmi un finālu, kas paredzēts novembrī, ieguva divas grupas un divi solisti. Jūras akmentiņu jaunākā grupa, kas izpildīja grupas Dālderi dziesmu Samērija jeb Zemes mērītāju dziesmu, ieguva ne tikai iespēju piedalīties finālā, bet arī vecuma grupas galveno balvu – Grand Prix un kristāla zizli.

Divās turpmākajās svētdienās televīzijas kanālā LTV1 varēs vērot vēl divus konkursa pusfinālus, kuros arī piedalīsies Jūras akmentiņu dziedātāji. Šajā svētdienā pārraidīs pusfinālu dalībniekiem vecumā no deviņiem līdz 12 gadiem. Tajā startēs grupa Viva, savukārt solistu konkurencē šajā vecuma grupā piedalīsies Everts Riekstiņš. Uzstāsies arī ventspilniece Monta Cine. Bet 28. oktobrī varēs vērot pusfinālu vecuma grupai no 13 līdz 16 gadiem. Tajā uzstāsies Jūras akmentiņu vecākā grupa, un starp solistiem šajā vecuma kategorijā būs Marta Matisova. Arī katrā no šiem pusfināliem divas grupas un divus solistus izvirzīs dalībai konkursa finālā, kas paredzēts 4. novembrī un kuru varēs vērot LTV1 tiešraidē. Konkursa uzvarētājus noteiks televīzijas tiešraides skatītāju balsojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: