Trešdien, 9. maijā, plkst. 13 ar muzikālu programmu “Labā sirds” Galvenajā bibliotēkā uzstāsies dziesminieks Goran Gora (īstajā vārdā Jānis Holšteins – Upmanis).

Dziesminieks Goran Gora izdevis vairākus studijas albumus, rakstījis mūziku dokumentālajām filmām, strādājis teātra mūzikas žanrā dažādos Latvijas teātros- Dailes teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras Drāmas teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Viņš uzstājas kopā ar fondu “Viegli”, ir Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors, pasākuma “Laiks Ziedonim” režisors un scenogrāfs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izglītojošā cikla “#koncertsarunas ar Goran Gora” vadītājs. Vairākkārt nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai un Spēlmaņu Nakts balvai. Mūziķa darbību raksturo nemitīgi meklējumi, eksperimenti un muzikālā daudzveidība.

Ar pseidonīmu Goran Gora mūzikā darbojas kopš 2000. gada, plašāku atpazīstamību guvis 2005. gadā ar singlu “Slow Down”. Goran Gora izpildīja dziesmas angļu valodā, bet ar laiku par iedvesmas avotu viņa muzikālajiem darbiem kļuva latviešu dzejnieku darbi. Viņš ir mūzikas autors un izpildītājs dziesmām ar Knuta Skujenieka un Imanta Ziedoņa tekstiem, kuras skanēs 9. maija koncertā Galvenajā bibliotēkā.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: