Valmieras Viestura vidusskolā aizvadīts XI bērnu un jauniešu teātru festivāls … un es iešu un iešu!, kurā piedalījās arī Ventspils Tehnikuma teātra studija ar izrādi Spoguļattēls un saņēma 1. pakāpes diplomu.

Ventspils Tehnikuma iestudētā izrāde Spoguļattēls ir skolas teātra studijas vadītājas Solvitas Pleinicas uzrakstīta luga, kura stāsta par notikumiem skolas mācības stundas laikā un par to, ka mēs nemaz neapjaušam, ko domā un jūt mums blakus esošais cilvēks. Viens no galvenajiem vēstījumiem lugā ir jauniešu savstarpējās attiecības. Arī paši jaunieši ir aktīvi iesaistījušies lugas veidošanā, iesakot sev raksturīgos izteiksmes veidus, sajūtas un rīcību vienā vai otrā gadījumā.

Festivāls kopumā pulcēja 850 dalībnieku no visas Latvijas, kā arī vienu kolektīvu no Lietuvas. Šogad tas bija veltīts Latvijas valsts simtgadei, tādēļ skolēnu teātru režisori tika aicināti iestudēt latviešu dramaturgu darbus. Lai izvērtētu skolu teātru sniegumu, tika izveidota žūrija, kuras sastāvā bija režisores Anna Jansone un Dace Liepeniece, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra Teātra mākslas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, Rīgas Skolēnu pils teātra Zīļuks režisore Laura Paegle,Valmieras Viestura vidusskolas teātra Sprīdītis režisors un festivāla mākslinieciskais vadītājs Roberts Segliņš, kā arī VISC vecākā referente Dace Jurka.

Žūrija kopumā noskatījās 78 skolēnu teātru iestudējumu videoierakstus. Uzaicinājumu uz festivālu saņēma 52 skolu teātri, kas skatē ieguva I un II pakāpes diplomu. Žūrija iestudējumus vērtēja pēc vairākiem kritērijiem: dramaturģiskā materiāla izvēle, režisora darbs, aktieru darbs, audiovizuālais noformējums un izrādes koptēls.

Savukārt festivāla laikā darbojās jauniešu žūrija, kurā dažāda vecuma bērni un jaunieši vērtēja izrādes, izvirzīja savas nominācijas un noslēgumā pasniedza balvas. Jauniešu žūrija par gada izrādi atzina Valmieras Viestura vidusskolas teātra Sprīdītis izrādi Neatvairāmās grēcinieces, kas veidota pēc kinofilmas Čikāga motīviem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: