Veselības ministrijas augstāko apbalvojumu saņēmušas Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārste, nefroloģe Linda Mičule un galvenā medicīnas māsa Lilita Grinpauka.

Veselības ministrija 3. maijā pasniedza apbalvojumus mediķiem par viņu ieguldījumu veselības aprūpes nodrošināšanā pacientiem. Kopumā apbalvojumu saņēma 42 veselības aprūpes darbinieki no visas Latvijas.

Ministrijas augstākā apbalvojuma – Atzinības raksta – saņēmēja Linda Mičule Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas hemodialīzes nodaļu vada jau desmit gadus, kā arī paralēli veic nefrologa pienākumus, ārstējot nieru slimniekus gan Ventspilī, gan slimnīcas Talsu filiālē. Bet kopš pagājušā gada rudens Mičule pilda arī slimnīcas valdes locekles un galvenā ārsta pienākumus. Spe­ciāliste pastāvīgi paaugstina savu profesionālo kvalifikāciju un zināšanas iegulda peritoneālās dialīzes attīstībā, sarežģītu pacientu ārstēšanā. Mediķe arī darbojas terapeitiskā profila darba grupā, kas nodrošina terapeitiskā profila medicīnas darbības kvalitātes uzlabošanu Ventspils slimnīcā un Talsu filiālē, organizē ārstu un māsu zinātniskās konferences, uzstājas ar lekcijām, veic publikācijas un aktīvi darbojas savas specialitātes asociācijās. Arī saskarsmē ar pacientiem Mičule ir laipna, iejūtīga un korekta.

Savukārt Lilita Grinpauka medicīnas māsas specialitātē strādā jau 40 gadus. Mediķe strādājusi gan par Ventspils slimnīcas ātrās medicīniskās palīdzības nodaļas feldšeri, gan par medicīnas māsu fizioterapijas kabinetā un neiroloģijas nodaļā. Bet jau 22 gadus Grinpauka pilda Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenās medicīnas māsas pienākumus un paralēli joprojām praktizē neiroloģijas nodaļā kā medicīnas māsa. Galvenā māsa sevi pierādījusi kā augsti kvalificētu speciālisti un profesionālu vadītāju, būtiski uzlabojot slimnīcas ikdienas darbu. Tāpat Grinpauka, aktīvi piedaloties Latvijas Galveno māsu apvienības darbā, uzlabo māsu darbu mūsu valstī dažādos māsu profesijas attīstības jautājumos. Savas profesionālās zināšanas mediķe izmanto arī jauno speciālistu izglītošanā, sadarbojoties ar trijām Latvijas koledžām.

Komentējot saņemto apbalvojumu, Linda Mičule to vairāk uztver kā atzinību visam slimnīcas kolektīvam. «Ir laba sajūta, ka Veselības ministrija ir novērtējusi nefroloģijas jomas attīstību Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā,» saka ārste. Kad Mičule sākusi strādāt Ventspilī, nodaļā bijuši vien septiņi dialīzes pacienti. Šobrīd šeit izveidojies nozīmīgs Kurzemes nieru aizstājterapijas centrs ar 45 pacientiem, tai skaitā diviem maziem bērni, kuri, pateicoties šīm iespējām, var dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, iet bērnudārzā un attīstīties. Ventspils slimnīca ir otrā ārstniecības vieta valstī, kas īsteno arī bērnu nieru aizstājterapijas programmu, bet, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, Kurzemes nieru aizstājterapijas centrs ir līderis Latvijā. «Protams, es viena to visu nevarētu, ir medicīnas māsu komanda, kas palīdz,» uzsver Mičule.

Arī Lilita Grinpauka akcentē komandas darbu un atzīst, ka apbalvojums bijis negaidīts. Bijis patīkami, ka valsts līmenī novērtēts viņas darbs. Tāpat sirdi sildījusi kolēģu pozitīvā attieksme un teiktais, ka viņa sen to bija pelnījusi. «Tā ir balva visam māsu kolektīvam un māsu palīgiem. Viens jau nav karotājs – to visu var izdarīt, tikai strādājot komandā. Paldies visiem kolēģiem!» pēc balvas saņemšanas sacīja Grinpauka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: