Valsts sekretāru sanāksmē šodien izsludināts grozījumu projekts Ministru kabineta noteikumiem par Valsts policijas (VP) sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, paredzot celt vairāku maksas pakalpojumu cenas.

Kā informē IeM preses pārstāve Gunta Skrebele, cenu izmaiņas saistītas gan ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes palielināšanu no 21% līdz 22%, gan arī ar būtisku izmaksu palielināšanos atsevišķu pakalpojumu nodrošināšanai, piemēram, dezoksiribonukleīnskābes (DNS) profila noteikšanai ar gēnu analīzes metodi.

Viena DNS profila noteikšana ar gēnu analīzes metodi turpmāk maksās 100,11 latus līdzšinējo 80,74 latu vietā. Savukārt klasiskās paternitātes vai maternitātes noteikšana ar DNS gēnu analīzes metodi, apstrādājot trīs DNS profilus turpmāk maksās 270,55 latus līdzšinējo 231,30 latu vietā,

Cenas plānots celt arī VP sniegtajam maksas pakalpojumam "Kontrolšāviena veikšana ar vītņstobra šaujamieroci". Patlaban tas maksā 11,93 latus, bet nākotnē plānots sadārdzinājums līdz 20,17 latiem.

Lai iecerētie grozījumi VP cenrādī varētu stāties spēkā, tie būs jāapstiprina valdībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: