Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti projekta Dabas lieguma «Būšnieku ezera krasts» infrastruktūras pilnveidošana būvdarbi, kas paredz veloceliņa izbūvi ap ezeru un gājēju laipas būvniecību.

Objektā šobrīd atsākti veloceliņa izbūves darbi pie laivu bāzes. Pirms laivu bāzes izveidoti koka norobežojošie stabiņi gar veloceliņu, kā arī tiek turpināta atlikušā 1,5 km veloceliņa daļas izbūve posmā no koka laipas un virzienā uz Briežu dārzu. Izveidotajai gājēju laipai paralēli tiek veikti pēdējie apdares un montāžas darbi.

Projektā Dabas lieguma “Būšnieku ezera krasts” infrastruktūras pilnveidošana tiek izbūvēts gājēju un veloceliņš, no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai 3,424 km garumā. Papildus veloceliņam izveidota 187 m metrus gara gājēju laipa un tās galā 5,1 x 4,7 m liela skatu platforma putnu vērošanai, uz kuras tiks uzstādīti arī 2 soliņi un A2 izmēra informatīvā planšete ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un caurceļojošo putnu attēliem. Veloceliņa posmā tiks uzstādīti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu.

Jaunizveidotā gājēju laipa ar skatu platformu būs liels ieguvums ornitoloģijas cienītājiem. Ezerā novērots ap 34 putnu sugu, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas tieši Būšnieku ezera DR daļā. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecinās izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Projekta būvniecībai paredzētie izdevumi tiek segti no Valsts budžeta dotācijas, ES Eiropas reģionālā attīstības fonda un Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    snaiperis999 23.04.2018, 07:07:56

    Cik atceros,tad visu laiku bija Bušnieku ezers,tagad pēkšņi Būšnieku.Ir uzradušies "pārgudrie",kuriem it kā ir dotas tiesības pārveidot nosaukumus un apzīmējumus.Gribu ,kaut ko pielieku-bija Islande,tagad Īslande,gribu atņemu-bija jūtīgs,tagad jutīgs.Varbūt varētu VĒNTSPILS?

  • 0
    Pink 23.04.2018, 08:20:05

    Piekrītu tev gandrīz pilnībā - jutīgs un jūtīgs ir divi dažādi vārdi, t.i. pastāv abas vārdu formas. Bet par pārējo, jā. Izdomā tik izdomāšanas pēc.

  • 0
    asd. 23.04.2018, 09:56:58

    To BŪšnieku jau apsprieda labi sen.Un bija kaut kur atraduši pamatojumu,kāpēc tā,un ne tā, kā tautā iegājies.
    Lai jau raksta kā grib,mēs saucam pa vecam.Un galvenais jau ir,lai saprotams,par ko runa.

  • -1
    snaiperis999 23.04.2018, 12:02:07

    Nu ja jau galvenais ka saprotams ir ,tad tik dosim virsū kā tautā mēdz runāt (komunicēt),bet tad jau te gandrīz visus komentārus dzēsīs.
    Interesanti būtu zināt,kurš tad bija tik neatlaidīgs,un no kaut kāda "DAINU SKAPJA" to BŪŠNIEKU izvilka?

  • -3
    dzintra365 24.04.2018, 08:31:21

    Vēsturiski ir bijis Būšnieku ezers un nekad nav bijis Bušnieku ezers. Tas ta lai zināt)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: