Ventspils pilsētas domes Kultūras centra sieviešu koris Venda piedalījās Starptautiskā koru konkursā Voices for Peace Asīzē (Itālija) un atgriezās mājās ar izciliem rezultātiem, uzvarot divās kategorijās un iegūstot kopumā augstāko novērtējumu konkursā.

Diriģentes Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadītais sieviešu koris “Venda” koru konkursā ieguva visa konkursa augstāko novērtējumu un saņēma Zelta diplomus sieviešu kora A līmeņa kategorijā (augstākais līmenis) un Folkloras kategorijā, kā arī specbalvu par folkloras programmu. Konkursā piedalījās kori no deviņām valstīm.

“Publika bija ļoti atsaucīga un uzņēma mūs ar bravo saucieniem un vētrainiem aplausiem, ko Latvijā reti iespējams piedzīvot!” par emocijām konkursā stāsta diriģente Anitra Niedre.

Starptautisko koru konkursu “Voices for Peace” vērtēja starptautiska žūrija – Ivo Antonini (Šveice), Eva Holm Fūsnesa (Norvēğija), Franko Radičia (Itālija), kas atzinīgi novērtēja kora izteiksmi un skanējumu, kā arī konkursa programmas izvēli un intonāciju.

Šo konkursu rīkoja organizācija Interkultur, kas kopš 1988. gada organizē starptautiskus koru konkursus un festivālus visā pasaulē. Trīsdesmit gadu pastāvēšanas laikā tieši Starptautiskais koru konkurss Voices for Peace kļuva par 200. koru konkursu, ko rīkoja šī organizācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: