Lielajā piektdienā, 30. martā plkst. 18 Ventspils baptistu baznīcā notiks Ventspils Kamerorķestra un kamerkora "Ventspils" koncerts. Koncertā piedalīsies solisti - Inese Romancāne (soprāns), Ieva Ezeriete (soprāns), Sabīne Krilova (mecosoprāns), Ansis Bētiņš (tenors), Edgars Skarbulis (baritons). Diriģents - Aigars Meri.

Koncerta programmā iekļauti divi skaņdarbi - Emanuele Gioacchino Cesare Rincon d’Astorga – “Stabat Mater ” un Ērika Ešenvalda “Passion and Resurrection”.

Emanuele Gioacchino Cesare Rincon d’Astorgas “Stabat Mater” radīts 1707. gadā Palermo un ir vienīgais Astorgas skaņdarbs ar garīgu tematiku. 20. gadsimtā pēc manuskripta atrašanas Saksijas Valsts zemes bibliotēkā Drēzdenē skaņdarbs ieguva lielu popularitāti un pamatoti tiek uzskatīts par vienu no spilgtākajiem žanra piemēriem.

Ērika Ešenvalda oratorija “Passion and Resurrection” – Kristus ciešanas un augšāmcelšanās soprānam, jauktajam korim un stīgu orķestrim – ir rakstīta 2005. gadā speciāli 8. Starptautiskajam garīgās mūzikas festivālam, un ieguvis Latvijas mūzikas profesionāļu augstāko atzinību – Lielo mūzikas balvu.

Skaņdarbā izmantoti teksti no renesanses komponista K. de Moralesa opusa “Parce mihi, Domine”, no Svētajiem Rakstiem un Ciešanu laika liturģijām.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: