Ventspils Tūrisma informācijas centra apkopotā informācija par tūrisma objektu apmeklējumu 2017. gadā liecina, ka pilsētā vispopulārākā ir aktīvā atpūta.

Ventspils Piedzīvojumu parku apmeklējuši vairāk kā 408,5 tūkst. cilvēku, bet Ūdens Piedzīvojumu parku 202,5 tūkst. cilvēku.

Populārs ir arī Ventspils muzejs, ko kopumā apmeklējuši gandrīz 163 tūkst. cilvēku. Muzeja filiāļu vidū līderis bijis Piejūras Brīvdabas muzejs, ko apmeklējuši 96,5 tūkst. interesentu. Ar Mazbānīti vizinājušies teju 65 tūkst. cilvēku, kas ir vairāk kā pērn, bet Livonijas ordeņa pilī pabijuši 47,6 tūkst. apmeklētāju. Vislielāko apmeklētāju skaita pieaugumu - 50% - piedzīvojusi Amatu māja, kas par savu veiksmes atslēgu min dalību Ventspilī populārajā pasākumā “Vakara pastaiga”. Ventspils Pilsētas svētku laikā Amatu māja atzīmēja savu pirmo desmitgadi (2007 - 2017). Amatu māju 2017. gadā apmeklēja 16 tūkst. cilvēku.

Lai arī 2017. gada vasara nelutināja ar īpaši saulainu laiku, ap 19 tūkst. cilvēku apmeklēja Pludmales akvaparku, bet 47 tūkst. vizinājās ar izklaižu kuģīti “Hercogs Jēkabs”. Ventspils Briežu dārzā viesojās gandrīz 3 tūkst. dabas un dzīvnieku mīļotāji.

Ventspils Planetārija apmeklētāju skaits 2017. gadā pieauga par 9 %. Planetāriju apmeklēja gandrīz 22 tūkst. cilvēku.

Lielu interesi izraisa arī Ventspils piedāvājums inovatīvās pieredzes apgūšanā – interaktīvas ekspozīcijas Zinātnes un tehnoloģiju muzejā “Kurzemes democentrs” un SIA “Aspired” tehniski radošās darbnīcas.

Zinātnes un tehnoloģiju muzejā “Kurzemes democentrs” 2017. gadā viesojās 7562 apmeklētāji, kas ir par 40% vairāk nekā gadu iepriekš. Centrs ir populārs skolēnu un studentu vidū, grupu skaits sastāda 60 % no gada apmeklējuma un katrs ceturtais muzeja apmeklētājs izmanto arī iespēju izbaudīt tehniski radošās darbnīcas. Strauju popularitāti ieguvušas bērnu dzimšanas dienas ballītes, 2017. gada laikā notikuši 83 pasākumi un svinību skaits turpina augt.

Jau trīs gadus Ventspilī skolēniem pavasarī un rudenī tiek piedāvāta izzinoša un izklaidējoša programma “3 piedzīvojumi vienā dienā”, kas tapa 2017. gadā, sadarbojoties 4 dalībniekiem: Ventspils Digitālajam centram, Zinātnes un tehnoloģiju muzejam “Kurzemes Democentrs” un SIA “Aspired”, kā arī Ventspils Piedzīvojumu parkam. Šo piedāvājumu pērn izmantoja ap 1 tūkst. skolēnu.

Ventspili draudzīgu atpūtai ģimenēm ar bērniem padara ne tikai plašais piedāvājums, bet arī iespēja saņemt atlaides ar Ventspils naudu – ventiem. Tomēr aktīvi atpūsties Ventspilī var arī bez maksas. Ventspilnieki un viesi iecienījuši atrakcijas abās Bērnu pilsētiņās un Zilā karoga pludmalē, Džungļu taku un Enkuru taku Jūrmalas parkā. Velobraucēji slavē lielisko pilsētas veloinfrastruktūru un velomaršrutu apkārt Būšnieku ezeram, kā arī labiekārtoto peldvietu.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Spīdola 24.03.2018, 22:06:56

    Vai nav tā kā par šerpu šis paziņojums? Jo kurš var izmērīt pasīvās atpūtas veidu popularitāti? Neiespējami. Tādēļ nevajag skaļus virsrakstus cerībā, ka neviens jau neiedziļinās un nedomā.

  • 0
    еs 25.03.2018, 22:56:55

    Pēc LSM.lv ''Melu detektora'' klasifikācijas:
    ''Tukšas pļāpas - apgalvojums nav patiess, tas nav pierādāms.''

  • -6
    Puaro 25.03.2018, 19:09:29

    --->Lietus
    Tas,ka Tu dīvanā pird,tasnenozīmē,ka visi tā dara.

  • 0
    Solvita 26.03.2018, 09:31:37

    Būtu nedaudz pakustinājuši smadzenes, tad varbūt izdomātu, ka "Ventspilī populāra ir aktīvā atpūta", bet nevis apgalvojuma formā publicēt savus pieņēmumus, ko neviens nevar izmērīt.
    Ventspils paliek Ventspils.

  • -2
    Tūrisma informācijas centrs 27.03.2018, 15:24:37

    Ziņa par tūrisma objektu apmeklētību ir sagatavota par pamatu ņemot tūrisma objektu iesūtītos datus. Lielākais apmeklētāju skaits ir tieši aktīvās atpūtas objektos – Piedzīvojumu parkā 408,5 tūkst. cilvēku, bet Ūdens Piedzīvojumu parkā 202,5 tūkst. cilvēku, kas ir vairāk nekā visās piecās muzeja filiālēs kopā – 163,5 tūkstoši. Jāatzīmē, ka muzeja, planetārija un Kurzemes Democentra apmeklētāji ir tik pat nozīmīgi. Ceļotāju intereses ir dažādas. Ventspilī piemērotu atpūtas veidu var atrast ikviens.Kā jau minējām, bez objektiem, kur uzskaita pārdotās biļetes, ir arī plašas iespējas atpūsties aktīvi arī bez maksas. Iecienītas ir abas Bērnu pilsētiņās un Zilā karoga pludmale, Džungļu taka un Enkuru taka Jūrmalas parkā. Velobraucēji slavē lielisko pilsētas veloinfrastruktūru un velomaršrutu apkārt Būšnieku ezeram, kā arī labiekārtoto peldvietu. Āra trenažieru izmantošana, pastaigas un nūjošana Ventspils parkos ir ierasta lieta gan ventspilnieku, gan viesu vidū.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: