Sestdien, 7. aprīlī, plkst. 14 Centra sākumskolas zvanu ansamblis „Saules zvani” un Aizkraukles Novada vidusskolas jauniešu koris “De Cantare” viesosies Užavā, kur sniegs koncertu Užavas Baptistu draudzes namā.

Abi kolektīvi tuvākos un tālāko novados iekarojuši daudzu klausītāju sirdis. Programmā skanēs garīgā un laicīgā mūzika.

Koncerts ir veltīts Latvijas simtgades jubilejai un tas tiek organizēts Aizkraukles novada vidusskolas vecāko klašu skolēnu projekta „ Karsts vējš no Aizkraukles ...” ietvaros.

Projektā jauniešu koris “De Cantare” ar koncertiem apmeklēs Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales apdzīvotās vietas, tiksies ar saviem vienaudžiem no vietējiem novadiem un kopā muzicēs. Koncerta muzicēšanas mirkļi vīsies ar Latvijas vecākā gada gājuma cilvēku stāstiem, pārlapojot Latvijas šodienu un pagātni, kad mūsu valsts dzima.

Ar savu dzīves redzējumu par Latvijas valsts tapšanas sākumu, tā laika un šodienas sapņiem un vērtībām savās pārdomās dalīsies gandrīz Latvijas valsts vienaudzes – māsas Milda Blūma un Nellija Ozola. Jaunībā 97 gadus vecā Nellija izglītojusies Ventspils komercskolā, bet Milda, kura aprīlī atzīmēs savus 95. dzimšanas dienu, mācījusies Zūru Lauksaimniecības skolā. Abas dāmas bijušas aktīvas pašdarbnieces un dziedājušas arī Užavas ansamblī. Šobrīd ikdienas solis palicis rāmāks. Mildas kundze dzīvo Užavā, bet Nellijas kundze Grobiņas novadā.

Ieeja brīva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: