Tuvojoties apkures sezonas noslēgumam, pašvaldības SIA Ventspils siltums atgādina, ka par siltum­enerģijas pakalpojumiem iedzīvotāji var veikt arī avansa maksājumus vasaras mēnešos, lai mazinātu maksājumu apmēru apkures sezonas laikā. 

Tas nozīmē, ka vasaras mēnešos, kad par apkuri nav jāmaksā, klients pēc savas izvēles var veikt iemaksu, kādu pats vēlas, veidojot naudas līdzekļu uzkrājumu.

Iemaksātā naudas summa katru mēnesi rēķinā tiks norādīta kā pārmaksa, ar nosacījumu, ka klientam nav uzkrāts parāds. Pretējā gadījumā iemaksātā summa tiks novir­zīta parāda apmaksai. Sākoties jaunajai apkures sezonai, tiem kli­entiem, kas būs veikuši avansa iemaksas, ikmēneša maksājums par siltum­enerģiju vai nu nebūs jāveic vispār, ja uzkrātā summa būs lielāka par kārtējā maksājuma summas apmēru, vai arī būs jāpiemaksā tikai iztrūkstošā starpība no aprēķinātās maksājuma summas. Ja iedzīvotāji vēlas maksāt avansu, tad iepriekšēja vienošanās ar siltumenerģijas pakalpojuma sniedzēju nav nepieciešama.

Pēc Ventspils siltuma rīcībā esošās informācijas, daudzi ventspilnieki jau izmanto iespēju norēķināties par patērēto siltumenerģiju, maksājot avansā. Savā pieredzē par to portālā ventasbalss.lv dalās viens no lietotājiem un diskusijas par apkures rēķiniem dalībniekiem: «Man mans rēķins patika? Ne jā, ne nē. Kāpēc? Tāpēc ka vasaras mēnešos, kad apkure nav jāmaksā, es turpinu maksāt. Rezultātā man par februāri bij jāsamaksā tikai 20 eur, kaut gan faktiski rēķins ir par 80 eur. Ko teikt? Februāris bija auksts un rēķini ir lieli, bet, apdomīgi dzīvojot un veicot uzkrājumu, ir iespējams šoku minimizēt. Jā, jā, tūlīt kāds teiks, ka es sponsorēju VS (Ventspils siltumsred. piez.), bet lai. Nav visiem tādu iespēju, saprotu. Taču man tā ir ērtāk un tā ir mana nauda, es tā rīkojos. Veicot šādus avansa maksājumus, es izlīdzinu trakos ziemas mēnešu šokējošos rēķinus.» (Saglabāta autora ortogrāfija.)

Ventspils siltums atgādina, ka iedzīvotāji sev interesējošus jautājumus var noskaidrot pa tālruni 63600800 vai arī elektroniski pa e-pastu siltums.abonenti@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: