14. decembrī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā notiks koncerts “Zemenītes sniegā”, kurā uzstāsies Ventspils Mūzikas vidusskolas klarnetes pasniedzējs Anrijs Pitens ar Lielās mūzikas balvas laureātēm Ievu Paršu un Hertu Hansenu. Programmā - Arvīda Žilinska un Mārītes Dombrovskas skaņdarbi.

Koncertprogrammas īstenotāji ir draugi un domubiedri, kuri par mūziku domā un to izjūt līdzīgi. Savas ikdienas profesionālās gaitas katram savas, tomēr vēlme kopā muzicēt un turpināt uzturēt dzīvu kamermuzicēšanas tradīciju Latvijā paliek nemainīga jau daudzus gadus.

Mecosoprāns Ieva Parša - dziedātāja, kura valdzina ar īpaši ekspresīvu un spilgtu interpretācijas manieri. Viņai piemīt tāds dramatiskās aktrises talants, ka ikkatrs dziesmas vārds izskan kā personisks pārdzīvojums. Ievas talants novērtēts ar Latviešu mūzikas balvu par latviešu komponistu solodziesmu un īpaši eksperimentālās vokālās lirikas pirmatskaņojumiem 2008. gadā. Nominēta Lielajai mūzikas balvai 2008. un 2009. gadā. Patlaban - Latvijas Nacionālās operas ārštata soliste un lektore Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Pianiste Herta Hansena - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore. Viena no aktīvi koncertējošām pianistēm koncertmeistarēm, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece. 2013. gadā Herta saņēmusi Lielo mūzikas balvu par izcilu darbu ansamblī.

Klarnetists Anrijs Pitens ir Latvijas Nacionālās operas orķestra klarnešu grupas mākslinieks, kā arī instrumenta spēles pedagogs Rīgas 6. vidusskolā un Ventspils Mūzikas vidusskolā. Daudzu kamermūzikas projektu iniciators un dalībnieks. Pirmatskaņojis vairākus jauno komponistu opusus. Uzskata, ka mūzika ir garīgās un fiziskās veselības vitamīnu Vitamīns.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: