Svētdien, 3. decembrī plkst. 16 Pārventas bibliotēkā klaviermūzikas koncertā „Dievišķīgais un pasaulīgais” uzstāsies pianists Rihards Plešanovs.

Koncerta programmas nosaukums „Dievišķais un pasaulīgais” saistīts ar trim komponistiem, trim ģēnijiem – Johanu Sebastianu Bahu, Pēteri Vasku un Johanesu Brāmsu. „Šī mūzika stāv pāri jebkura laikmeta iezīmēm, un šie autori ir spēcīgi ietekmējuši tālāko mūzikas attīstību. Lai gan stilistiski mūzika ir dažāda, garīgā telpa šiem autoriem ir viena, un tā ved uz gaismu un mīlestību,” tā koncertprogrammu raksturo Rihards Plešanovs.

Pianists Rihards Plešanovs šogad ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, absolvējot profesora Sergeja Osokina klavieru klasi. Studējis arī Maskavas Valsts konservatorijā profesora Mihaela Voskresenska klasē un Hannoveres Mūzikas un Teātra akadēmijā profesora Eināra Stīna Nokleberga klavieru klasē. Pirms mēneša piedalījies Jāzepa Vītola starptautiskajā pianistu konkursā Rīgā, kļūstot par konkursa finālistu. Sniedzis solokoncertus Latvijā, Lietuvā, Portugālē, Itālijā, Šveicē, Francijā, Nīderlandē, Dānijā u.c.

Pārventas bibliotēkā pianists Rihards Plešanovs uzstājies vairākkārt – gan kā solists, gan kopā ar klavieru kvartetu „Quadra”, kā arī ar Ventspils kamerorķestri.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: