Ceturtajā neveiksmē septiņos mačos Čempionu līgā iedzīvojušies BK “Ventspils” basketbolisti, kas neveiksmīgi aizvadīja mača izskaņu un ar 76:83 piekāpās Saloniku PAOK.

Ventspilnieki šo maču bija spiesti aizvadīt bez Bleika Hamiltona, kurš iedzīvojies savainojumā, tāpēc uz Salonikiem nedevās.

Spēles ievads sekmīgāks izdevās Grieķijas komandai, mājinieku saspēles vadītājam Koniarim pēc tālmetiena panākot 8:1 pārsvaru Salonikiem. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām grieķi kontrolēja spēles gaitu, bet tad "Ventspils" komandas izrāvienu uzsāka Aigars Šķēle, kuram rezultatīvi pievienojās Ronalds Zaķis. Pirmo desmit minūšu izskaņā abas komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, ceturtdaļu pārtraukumā ar 21:17 vadībā ejot PAOK vienībai.

Otro spēles nogriezni rezultatīvi iesāka Osmans Krubalijs, savukārt viesu rindās iniciatīvu uzņēmās Māris Gulbis, pietuvinot savu komandu līdz divu punktu atstatumam. Pirmā puslaika pēdējās trīs minūtēs laukumā jau dominēja "Ventspils", spēles rezultātu izlīdzinot Zaķim, bet Gulbim ļaujot pārņemt vadību kurzemniekiem. Puslaika pēdējo grozu no trīs punktu atzīmes guva Emanuels Ubila, tādējādi Roberta Štelmahera padotajiem pārtraukumā ļaujot doties ar rezultātu 41:35.

Otrā puslaika sākums Kurzemes komandai neizdevās tāds, kā komanda vēlētos, ātri izkūstot pirmajās divdesmit minūtēs iekrātajai vadībai un nonākot iedzinējos ar trīs punktiem. Trešā ceturkšņa vidū pa tālmetienam grozā raidīja Maiks Bruševics un Māris Gulbis, spējot panākt ventspilniekiem +5 (53:48). Ceturtdaļas pēdējā minūtē PAOK izdevās pietuvoties līdz viena metiena atstatumam, bet lietuviešu centrs Juciks nedaudz palielināja starpību ar realizētiem soda metieniem. Rezultātā pirms noslēdzošā ceturkšņa "Ventspils" atradās vadībā ar 61:57.

Noslēdzošā ceturtdaļa atkal bēdīgi sākās Latvijas vicečempioniem. Grieķijas komanda, gūstot deviņus punktus pēc kārtas, atguva mača vadību, līdz perioda vidum nostādot viesus iedzinējos ar 63:70. Galvenās lomas ventspilnieku atspēlēšanās laikā spēlēja komandas leģionāri. Bruševics ļāva Kurzemes komandai nonākt viena precīza metiena attālumā, bet Juciks ar metienu no groza apakšas izlīdzināja rezultātu - 70:70.

Turpmākajās minūtēs PAOK vairākkārt ieguva nelielu pārsvaru. Sākoties pēdējai pusotrai minūtei, ventspilniekiem bija trīs punktu deficīts. Gulbim no diviem soda metieniem izdevās realizēt tikai vienu, bet PAOK rindās ar to pašu atbildēja komandas līderis Margaritis. Iesākoties pēdējai minūtei, "Ventspils" neizmantoja divas iespējas no trīs punktu zonas, bet mājinieku rindās visu spēli klusējušais Lakijs Džonss trāpija stūra trejaci, sasniedzot savai vienībai +6. Pēdējo iespēju izglābties "Ventspils" izniekoja ar neprecīzu piespēli. Rezultātā nācās piekāpties ar 76:83, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas pret nomināli grupas pastarītēm.

"Ventspils" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Māris Gulbis, viņam arī sešas izcīnītas bumbas zem groziem. Ar 16 punktiem un septiņām savāktām bumbām atzīmējās Maiks Bruševics. Tikmēr uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 15 bija Vangelis Margaritis.

Nākamo Čempionu līgas spēli “Ventspils” aizvadīs 13. decembrī, kad viesos tiksies ar “Iberostar Tenerife”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: