Otrdien, 14. novembrī, plkst. 13 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks VKKF mērķprogrammā “Latvijai 100” atbalstītā projekta “Ventiņ’ vācel” noslēguma pasākums un galda spēles “Ventiņu domino” prezentācija.

Projekta “Ventiņ’ vācel” gaitā no aprīļa līdz novembrim notikuši pieci pasākumi, pieci bezgala interesanti un iedvesmojoši ceļojumi savdabīgā dialekta un paražu pasaulē, kas pasākuma apmeklētājiem devuši gan jaunas zināšanas, gan atziņu – es, “ventiš”, esmu neatņemama daļa no Latvijas.

Lai arī citus Latvijas iedzīvotājus iepazīstinātu ar savu dzimto pusi, sadarbībā ar SIA Darbnīca A projekti spēles autori Baibu Altenu un dizaina autori Annu Orniņu izveidota galda spēle “Ventiņu domino”, kuras uzdevums ir gan izklaidēt, gan izglītot, gan veidot emocionālu saikni ar Kurzemi. Spēlē iekļautie vārdi sniedz priekšstatu par cilvēka, dabas, dažādu priekšmetu un darbību jēdzieniem ventiņu dialektā un literārajā valodā. Pielikumā ir vārdnīca, kurā spēles pamata vārdi paskaidroti ar tiem pietuvinātajiem vārdiem un frāzēm.

“Ventiņu domino” kā īpaša dāvana Latvijas simtgadē aizceļos arī uz Latvijas novadiem, ļaujot citviet iepazīt ventspilnieku paradumus, valodu, rādītu “kād mūs puse i kultūr un cilēk.”

Spēles “Ventiņu domino” prezentācijas pasākumā piedalīsies Līga Reitere, Baiba Altena un Anna Orniņa.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: