Pārbaudes turnīru Ventspilī bez uzvarām noslēdza Latvijas U20 izlases hokejisti, kuriem visā turnīrā izdevās gūt tikai vienus vārtus.

Vārtus Latvijas hokejisti guva jau sava pirmā mača desmitajā minūtē (piespēle ventspilniekam Artūram Homjakovam), taču šajā cīņā viņi ar 1:4 piekāpās Austrijai. Nākamie pretī nāca Baltkrievijas hokejisti, kas turnīra ievadā ar 4:1 pieveica dāņus, bet pret mūsējiem rezultātu atklāja pirmās trešdaļas vidū un vadībā ar 1:0 bija līdz pat pēdējai minūtei. To Latvija uzsāka vairākumā, pēc tam laukumā sūtot arī sesto spēlētāju, taču panākt izlīdzinājumu nespēja, turklāt piecas sekundes līdz spēles beigām ielaida ripu tukšos vārtos – 0:2.

Spēle ar dāņiem ļoti līdzinājās turnīra otrajam mačam, vien ar to atšķirību, ka dāņi iemeta vārtus otrajā trešdaļā. Līdz zaudētajiem vārtiem un arī pēc tiem Latvijai bija vairākas iespējas spēlēt vairākumā (6 soda minūtes pret 12), taču tās palika neizmantotas arī pašā mača izskaņā, turklāt dāņiem izdevās iemest ripu tukšos vārtos, un vēl viens 0:2.

Pēc turnīra galvenais treneris Kārlis Zirnis atzina, ka nav patīkami trīs mačos gūt tikai vienus vārtus, taču tas tikai motivē vēl nopietnākam darbam, bet tam līdz pasaules čempionāta startam ir vēl gandrīz mēnesis. Jāatgādina, ka U20 valstsvienībai nevarēja palīdzēt Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti, kā arī vēl daži, kuri piesaistīti pieaugušo izlasei.

Pasaules meistarsacīkstēs 1. divīzijas A grupā, kas no 10. līdz 16. decembrim risināsies Francijā, mūsu komandai pretim stāsies Vācija, Francija, Kazahstāna, Austrija un Ungārija. Tikai viena izlase no šīs apakšgrupas izcīnīs ceļazīmi uz elites divīziju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: