2017. gada oktobrī Ventspils ostā strādājošie termināļi kopā pārkrāvuši 1,1 miljonu tonnu kravu. Kopā pirmajos desmit 2017. gada mēnešos Ventspils ostas termināļi pārkrāvuši 17,3 miljonus tonnu, kas ir par 1,8 miljoniem jeb 12% vairāk nekā pirms gada.

Lielākais pieaugums, salīdzinot ar pagājušo gadu, aizvien vērojams akmeņogļu, kā arī ar prāmjiem pārvadātajās (Ro-Ro) kravās. Prāmju operators “Stena Line”, kas Ventspilī nodrošina Ro-Ro kravu satiksmi, turpina palielināt kā kravu, tā arī caur Ventspils ostu pārvadāto pasažieru skaitu. Līniju starp Ventspili un Nīneshamni Zviedrijā desmit mēnešos izmantojuši par 36 147 pasažieriem jeb 26% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu. Savukārt Ro-Ro kravu apjoms šajā līnijā palielinājies par 264 tūkstošiem tonnu jeb 17%.

Lielākā daļa Ventspils ostā strādājošo termināļu spējuši palielināt kravu apjomu attiecībā pret iepriekšējo gadu, bet atsevišķos jau ilgstoši vērojams kravu kritums. Vismazāk noslogotais terminālis Ventspilī aizvien ir AS „Kālija parks”, kur deviņos mēnešos pārkrauti 188 tūkstoši tonnu, kas nozīmē, ka tiek izmantoti tikai 3% no kopējās termināļa jaudas.

Ventspils brīvostas pārvalde turpina investēt ostas infrastruktūras attīstībā, uzlabojot termināļu darbību un konkurētspēju. Ieguldījumi infrastruktūras izbūvē, atjaunošanā un uzturēšanā ir Ventspils brīvostas pārvaldes aktivitāšu prioritāte. Tādējādi Ventspils brīvostas pārvalde īsteno savu galveno – teritorijas attīstītāja – funkciju, nodrošinot labākos apstākļus ostas termināļu un rūpniecisko uzņēmumu attīstībai un vienlaikus piedāvājot pakalpojumus par zemākajām ostu maksām Baltijas jūras austrumkrastā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: