3. oktobrī plkst. 14:00 teātra namā “Jūras vārti” gaidāms grupas “Raxtu Raxti” koncerts ģimenei “Kaķīša dzirnavas”.

Kārlis Auzāns, muzikālās apvienības Raxtu Raxti mūziķis: tā ir pasaka par cilvēcību

Koncerta aprakstā teikts, ka pasaka Kaķīša dzirnavas, pateicoties Raxtu Raxtiem, ieguvusi jaunas krāsas.

– Patiesībā Kārļa Skalbes pasaka koncertā atspoguļota diezgan tieši, tajā ir arī autora oriģinālie teksti. Citāda tā ir savā izpildījumā – kādu to kopā ar valsts SIA Latvijas Koncerti producenti Karinu Bērziņu esam izveidojuši. Pasakai ir pielāgoti muzikālie skaņdarbi, savukārt katrs no mums pārtapis kādā no pasakas tēliem.

Tātad tas būs koncerts, ko varētu pielīdzināt koncertuzvedumam?

– Jā. Tas būs tēlains uzvedums kopā ar projekcijām, ar deju priekšnesumiem, ar mūsu solo priekšnesumiem, ko papildinās pasakas stāstījums. Esam izmantojuši diezgan daudz tautas mūzikas elementu. Izrādi uzvedām jau pirms kāda laika, esam jau nospēlējuši diezgan daudz koncertu Rīgā, Jūrmalā un citviet. Līdz ar to esam pārbaudījuši, ka bērniem šī izrāde tiešām patīk.

Kāpēc nolēmāt iestudēt tieši Kaķīša dzirnavas?

– Iniciatīva nāca no Latvijas Koncertiem, no producentes Karinas Bērziņas. Viņa kaut kā mūsos ieraudzīja šos tēlus. Mēs tos sadalījām starp grupas dalībniekiem. Esam arī ierunājuši tekstu katram no pasaku tēliem, kas arī izskanēs koncertā. Man ticis vecā ķēniņa tēls.

Pasakas galvenā doma ir – lai pasaulē vairojas prieks.

– Jā. Tā ir par cilvēcību. Tas patiesībā ir diezgan nopietns filozofisks ceļojums. Par attiecībām. Tostarp par ģimenes attiecībām, par visu kopā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: