Pašvaldības SIA “Ventspils siltums” arī šajā mācību gadā piedāvā skolēniem izglītojošo programmu - tehniski radošo darbnīcu “Kā siltums nonāk līdz manām mājām”.

Tehniski radošā darbnīca izveidota 2014. gadā sadarbībā ar SIA „Aspired”. Tas ir unikāls produkts, kas precīzi un detalizēti atspoguļo, atklāj un pastāsta dalībniekiem, kā tiek ražota siltumenerģija, kā siltums no katlu mājas nonāk līdz patērētājam un kā veidojas mājsaimniecības rēķins par saņemto siltumenerģiju. Interaktīvajā programmā sarežģītais siltuma ražošanas process tiek atspoguļots viegli uztverami un saprotami, tādējādi sekmējot jauniešu interesi gan par efektīvu resursu un enerģijas izmantošanu, gan arī par enerģētikas jomu. Radošajā darbnīcā skolēni iegūst ne tikai teorētisko informāciju, bet arī paši aktīvi darbojas, pielietojot dažādas metodes, instrumentus un mērierīces, kā arī veicot pierakstus. Nodarbības noslēgumā notiek arī diskusijas un sacensības starp dalībnieku grupām, kas vienlaikus palīdz labāk izprast un nostiprināt apgūtās zināšanas dabas zinātnēs.

Tehniski radošā darbnīca “Kā siltums nonāk līdz manām mājām” piedāvā:

  • noskaidrot, kas ir atjaunojamais energoresurss - šķelda un noteikt tās sastāvu;

  • imitēt ūdens katla sildīšanu;

  • eksperimentēt ar cauruļu siltināšanu;

  • imitēt katlu cauruļu tīrīšanu ar skaņas vibrāciju palīdzību;

  • piedalīties sacensībās par labākajiem rezultātiem.

Radošās darbnīcas ilgums ir apmēram 90 minūtes, tās ir piemērotas 7.-9. klašu skolēniem grupās līdz 15-20 cilvēkiem.

Pašvaldības SIA “Ventspils siltums” apmaksātās radošās darbnīcas šogad būs iespējams apmeklēt 120 skolēniem, laika posmā no 9. oktobra līdz 13. novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: