Šajā rudenī 20. jubileju atzīmē Olimpiskais centrs Ventspils – pirmais un lielākais Latvijā. Ventspilniekiem mēneša garumā būs iespējams ar dažādām sportiskajām aktivitātēm piedalīties šīs jubilejas atzīmēšanā. 

Olimpiskā centra Ventspils dibināšanas sapulce notika 1994. gada 30. decembrī, bet nākamā gada 8. februārī tas tika reģistrēts Uzņēmumu reģistrā, tomēr par īsto dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1997. gada 25. oktobris. Tā ir diena, kad durvis vēra Basketbola halle – pirmā jaunajā Olimpiskajā centrā uzceltā sporta būve. «Par to, ka šāds centrs izveidots un ka tādi vēlāk radās visā Latvijā, paldies jāsaka tā brīža Latvijas Olimpiskās komitejas vadītājam Vilnim Baltiņam un Ventspils mēram Aivaram Lembergam. To izveidojot, pirmām kārtām tika domāts par to, lai ventspilnieki varētu labos apstākļos nodarboties ar dažādām sportiskajām aktivitātēm, un šis mērķis neapšaubāmi ir sasniegts. Taču, ejot plašumā un augot, Olimpiskais centrs kļuva par populāru dažādu sporta pasākumu norises vietu un treniņu bāzi arī visaugstākā līmeņa sportistiem. Mūsu lielākais pluss ir kompaktums, ko novērtē ne vien Latvijas, bet arī ārvalstu sportisti, turklāt varam piedāvāt arī plašas aktīvās atpūtas iespējas,» stāsta Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Šobrīd Olimpiskā centra kompleksā ietilpst jau 15 struktūrvienības, no kurām lielākās ir Basketbola halle, Ledus halle, vieglatlētikas manēža, sporta nami Centrs un Pārventa, Ūdens piedzīvojumu parks, Piedzīvojumu parks, seši futbola laukumi, BMX trase, airēšanas bāze Dampeļi. Taču olimpieši domā ne tikai par to, kā piepildīt un uzturēt kārtībā jau esošās bāzes. Daudz tiek strādāts arī pie uzlabojumiem un paplašināšanas. «Ieceres ir vairākas. Piemēram, vajadzētu paplašināt svarcelšanas zāli sporta namā Centrs, kas ļautu pretendēt uz starptautisku maču organizēšanu. Protams, lielākais projekts ir jaunais 50 metru peldbaseins ar rehabilitācijas centru un modernu viesnīcu. Ir ļoti svarīgi, lai Olimpiskais centrs būtu apbruņots ar tādu viesnīcu, kas nepieciešama, ja vēlamies rīkot lielus starptautiskus mačus. Jāstrādā arī pie jaunām atrakcijām Piedzīvojumu parkā, piemēram, rodeļa ierīkošanas. Noteikti jātur solījums un jāveido motokrosa trase, bet BMX, kas pamazām attīstās, nepieciešama gan vasaras, gan ziemas bāze,» Boitmanis ieskicē nākotnes plānus.

Par šo 20 gadu lielāko sasniegumu Boitmanis uzskata ventspilnieku pievēršanu aktīvam, sportiskam dzīvesveidam, kas kļūst populārāks ar katru gadu: «Ir tiešām liels prieks redzēt, ka ventspilnieki arvien vairāk skrien, nūjo, brauc ar velosipēdu, apmeklē atlētikas zāli, vārdu sakot, aktīvi darbojas. Mūsu sporta bāzēs gaisma deg līdz vēlam vakaram, un tas tiešām ir lieliski! Mēdz teikt, ka veselību par naudu nopirkt nevar, bet es teiktu, ka var gan, tikai jāzina, pie kura kases lodziņa jāiet. Var tērēt nevis ārstiem, bet veselības stiprināšanai, un es teiktu, ka ventspilnieki to jau ir sapratuši.»

To, kā izmainījies un izaudzis Olimpiskais centrs, ventspilnieki varēs izbaudīt plašajā svinību programmā, kas četras sestdienas pēc kārtas aicinās uz dažādām sporta bāzēm. Jau rīt Ūdens piedzīvojumu parkā tiek gaidīti visi peldēšanas cienītāji, lai lielajā baseinā kopīgiem spēkiem veiktu 20 kilometrus – vienu par katru Olimpiskā centra gadu. Turklāt tas būs nakts peldējums, jo sāksies pulksten 20, kā arī būs padomāts par cita veida izklaidēm. «Peldēšana notiks līdz pulksten 23, turklāt peldbaseins visu šo laiku būs savienots ar akvaparku, ko katrs peldējuma dalībnieks varēs izmantot bez maksas. Būs īpašas gaismas, mūzika, siltie un aukstie dzērieni, un katrs dalībnieks arī saņems īpašu nozīmīti. Tās ir piecās krāsās, tieši tāpat kā olimpiskie apļi, tā ka, apmeklējot visus pasākumus, iespējams tikt arī pie visu nozīmīšu kolekcijas. Tie, kuriem tāda būs, noteiktā laikā varēs apmeklēt Ūdens piedzīvojumu parku bez maksas,» stāsta svētku sportiskās daļas organizators Andris Valerts. Jau nākamajā sestdienā svinētāji tiek aicināti sēsties uz saviem velosipēdiem un doties uz Piedzīvojumu parku, kura trasēs – bet tādas ir veselas trīs – arī tiks pievarēti 20 jubilejas kilometri. Arī šeit tāpat paredzētas citas aktivitātes, būs arī iespējams iegūt informāciju par veselīgām uzkodām un arī to, kā pareizi ieziemot savu velosipēdu. 14. oktobrī Olimpiskā centra jubilejas svinības iegriezīsies stadionā, kur risināsies skriešanas stafete. Mērķis – kārtējie 20 kilometri, katram mērojot savu distanci. Tas nozīmē, ka kopīgām pūlēm būs jāveic 50 apļi, bet tas, kā tajos sadalīt spēkus un distanci, būs katra paša ziņā. Kad distance būs veikta, visi tiks aicināti uz Basketbola halles foajē un varēs uzzināt visu par skriešanu – kā sākt, kā turpināt, kam pievērst uzmanību. 21. oktobrī notiks īpašas orientēšanās sacensības, kas būs domātas tieši ģimenēm, bet varēs piedalīties arī individuāli. Šoreiz 20 gan būs nevis noskrienamie kilometri, bet gan Olimpiskā centra objekti, kas dalībniekiem būs jāsameklē. Starts un finišs paredzēts Basketbola hallē.

Pēdējā nedēļā pirms lielās jubilejas Olimpiskais centrs rīkos Atvērto durvju dienu. Varēs izmēģināt Ūdens piedzīvojumu parka piedāvājumu, paslidot, patrenēties atlētikas un aerobikas zālēs, bet 27. oktobrī visas bāzes būs pieejamas ar 50% atlaidi! «Olimpiskais centrs cenšas pievērst ventspilniekus aktīvam dzīvesveidam, un šī būs lieliska iespēja pārliecināties, kā tas ir un cik tas viss ir pieejams jebkuram. Oktobrī sestdienās nebūs laika skumt un vārtīties uz dīvāna, būs jādodas sportot,» pārliecināts Valerts.

JUBILEJAS PASĀKUMI

Sestdiena, 30. septembris, Nakts peldēšana lielajā peldbaseinā

Plkst.20-23

Nakts peldēšanas pasākums kopā ar Peldēšanas federāciju par godu Olimpiskā centra 20 gadu jubilejai. Peldēšana 20 km distancē, notiks atsevišķa kilometru uzskaite.

Sestdiena, 7. oktobris, Olimpiskā centra “Ventspils” jubilejas velobrauciens

Plkst.12–14

Velo brauciena pasākums Piedzīvojumu parkā, dažādas aktivitātes. Kopējā distance 20 km. Dalībnieki tiks cienāti ar tēju un uzkodām

Sestdiena, 14. oktobris, Olimpiskā centra “Ventspils” skriešanas stafete stadionā

Plkst.12–15

Stafešu skrējiens Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā, 50 apļi x 400 m, kopā 20 km, pasākumā dažādas izglītojošas aktivitātes, tēja, uzkodas

Sestdiena, 21. oktobris, Ģimenes orientēšanās Olimpiskajā centrā “Ventspils”

Plkst. 12

Orientēšanās ģimeņu komandām Olimpiskajā centrā, jāatrod 20 objekti.

Olimpiskā centra “Ventspils” atvērto durvju nedēļa* no 22.oktobra līdz 27. oktobrim*

Otrdiena, 24.10.

Ūdens piedzīvojumu parka diena– dažādas nodarbības un pakalpojumi bez maksas

Trešdiena, 25.10.

Slidotavas diena ar bezmaksas slidošanu

Ceturtdiena, 26.10.

Bezmaksas nodarbības atlētikas zālēs un aerobikas zālēs

Piektdiena, 27.10.

50% atlaide visos Olimpiskā centra objektos, sākot no plkst. 6:45 līdz 21:00.

*Bezmaksas nodarbību laiki tiks precizēti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: