Šogad starptautiskajā vokālistu konkursā par operdziedātājas Alīdas Vānes balvām konkursā piedalījās jaunie un topošie operdziedātāji no Latvijas, Lietuvas, Maltas, Itālijas, Polijas, Čehijas un Krievijas.

Konkurss norisinājās trīs kārtās un noslēdzās ar finālu, kuram tika izvirzīti deviņi konkursa dalībnieki. Dziedātājiem tika dota iespēja sacensties par diplomiem. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma naudas balvas, bet konkursa uzvarētājs – 1500 eiro vērto operdziedātājas Alīdas Vānes balvu.

Konkurss noslēdzās ar laureātu un operas mākslinieku koncertu teātru namā Jūras vārti, kura gaitā tika paziņoti uzvarētāji. Operdziedātājas Alīdas Vānes naudas balvu saņēma talantīgais operdziedātājs no Latvijas Kalvis Kalniņš, bet otro vietu dalīja Natalija Ritera (Krievija), kas papildus saņēma arī skatītāju simpātiju balvu un 500 eiro, Marlēna Keine (Latvija), iegūstot naudas balvu 400 eiro apmērā. Trešo vietu konkursā ieguva Žigikants Galinis (Lietuva), arī iegūstot naudas balvu 400 eiro apmērā.

Piektdien visi konkursa finālisti un dalībnieki Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē sniegs Galā koncertu.

Konkursa žūrijas darbu šogad vadīja pasaulē pazīstamā Latvijas operas zvaigzne Maija Kovaļevska. Žūrijas locekļi: dziedātāja Edita Garčevica Koželja (Slovēnija), operdziedātāja, vokālais pedagogs Pille Lilla (Igaunija), Valetas Starptautiskā baroka festivāla vadītājs un Manoelas teātra mākslinieciskais direktors Kenets Zammits Tabona (Malta), diriģents, Siguldas operas svētku diriģents Atvars Lakstīgala, operdziedātāja, vokālā pedagoģe un konkursa mākslinieciskā vadītāja Karmene Radovska (abi no Latvijas).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: