Siguldā norisinās pedagogu profesionālās pilnveides seminārs „Robotika un modernās tehnoloģijas eTwinning projektos”, kurā piedalās arī Ventspils Digitālā centra interešu izglītības nodarbību vadītāja Ilze Grīnfogele.

Seminārā kopumā piedalās 24 skolotāji no visas Latvijas. Pedagogi semināra ietvaros iepazīstas ar Arduino robotiem, to programmēšanu, kā arī apgūst praktiskās zināšanas. Skolotāji paši veido robotus, programmē tos, kā arī dalās pieredzē, kā tos izmantot mācību procesā un interešu izglītībā.

Arduino roboti tiek izveidoti no vienkāršas plates, gaismas diodēm, rezistoriem, spiedpogām un dažādiem sensoriem. Tie spēj noteikt attālumu, temperatūru, kustēties pa uzdoto trajektoriju un veikt daudzas citas darbības. Vienkāršākie slēgumi ir pa spēkam pat jaunākā vecuma skolēniem, bet nopietnākie uzdevumi paredzēti vidusskolēniem.

Iegūtās zināšanas tiks pielietotas Ventspils Digitālā centra interešu izglītības nodarbību organizēšanā. Jau jaunajā mācību gadā pulciņu nodarbību saturs tiks papildināts ar dažāda veida robotiem. Pulciņu nodarbības skolēniem kļūs vēl izglītojošākas un aizraujošākas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: