Latviešu Ziemassvētku dziesmu aptaujā, kas notika dažādos Latvijas ziņu portālos un tai skaitā portālā ventasbalss.lv, noskaidrots, ka populārākā ir brāļu Ziemeļu dziedātā dziesma “Uzsniga sniedziņš blats”.

Brāļu Ziemeļu dziesma izrādījās vispopulārākā gandrīz visos Latvijas reģionos, otrajā vietā atstājot rokgrupas "Līvi" dziesmu "Eglīte". "Uzsniga sniedziņš balts" par sev tuvāko atzina 22% Kurzemes iedzīvotāju, liecina portāla www.ventasbalss.lv aptauja, kā arī 27% vidzemnieku, balsojot portālā www.eliesma.lv. Arī "Rēzeknes Vēstis" portālā vairākums - 36% - Latgales iedzīvotāju balsoja par brāļu Ziemeļu izpildīto dziesmu. To par sev tuvāko atzina arī iedzīvotāji Zemgalē – par to nobalsoja 23% „Zemgales Ziņas“ portāla lasītāji.

Priekšroku leģendārajai "Līvu" dziesmai, brāļus Ziemeļus atstājot otrajā vietā, deva vien portāla TVNET lietotāji - dziesmu "Eglīte" par iemīļotāko Ziemassvētku skaņdarbu atzina turpat 40% TVnet lasītāju.

Dziesma "Uzsniga sniedziņš balts" popularitāti un tautas mīlestību iemantoja 1987. gadā, kad brāļi Āris un Saulceris Ziemeļi ar to uzvarēja dziesmu konkursā "Mikrofona aptauja". 

Aptaujas autori ir portāls www.muzikabiznesam.lv, ko izveidojuši Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji Latvijas Izpildītāju un Producentu Apvienības (LaIPA) vadībā. Ideja noteikt latviešu iemīļotāko svētku dziesmu radās pēc Lielbritānijas mūzikas ekspertu pētījuma, kura mērķis bija noskaidrot - cik liela nozīme ir svētku laikā atskaņotajai mūzikai. Aptaujas ietvaros par vispopulārāko Ziemassvētku dziesmu Lielbritānijā briti atzina Meraijas Kerijas izpildīto "All I Want For Christmas", ko par sev tuvāko nosauca puse aptaujāto.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: