Šodien no plkst. 13.00 Piejūras brīvdabas muzejā notika Mazbānīša svētki.

Apskati foto!

Tiem, kas gadu skaita, balstoties uz dabas parādībām, mūsdienu pilsētā apjuktu, bet pavisam droša lieta ir Ventspils muzeja organizētie tradicionālie pasākumi,- pēc tiem nevar pazaudēt ne pavasari, ne ziemu. Pavasaris atlec ar trušiem Piejūras brīvdabas muzeja Lieldienās, bet ziemu pietaurē Mazbānītis savos ziemas svētkos, šogad 26. decembrī no plkst. 13.00.

Svētki, ir īpaši arī tālab, ka katrs apmeklētājs, nopērkot ieejas biļeti, saņems vaučeri vienam bezmaksas braucienam ar Mazbānīti. Vilcieniņš kursēs no plkst.13:00-16:00, un tā maršruts būs atkarīgs no sniega daudzuma, - ja baltā labuma būs par daudz arī pacietīgajam Mazbānītim, braukšana notiks pa Riņķa līniju - mazo apli.

Līdztekus braucienam vilcienā, varēs piedalīties dažādās ziemīgās darbnīcās vai vienkārši ļaut, lai izklaidē citi, piemēram, smēdē notiks Laimes liešana, bet izzīlēt laimi varēs pie Depo ēkas. Turpat, pie Depo, Ivars Peldeķis vārīs krietno strebekli un spēkatēju. Lībiešu dzīvojamā mājā visu pieredzējušie muzeja rūķi ceps pankūkas, Smiltniekos tiks lietas sveces un Sniega mātei palīdzot, darinātas sniegpārsliņas.

Muzeja stacijā smaržos Konfekšu darbnīca un varēs arī izvēlēties Mazbānīša suvenīrus. Visu šo būšanu apdziedās veselas piecas folkloras kopas no Kurzemes puses: Rotaļnieks (Ventspils Jaunrades nams), Nārbuļi (Kuldīga), Virza (Brocēni), Vēlava (Vārve), un Kāndla (Ventspils). Mazbānīša svētkos piedalīsies arī draudzīgā Vācu kultūras biedrība Windau.

Ieejas maksa: Ls 1; Ls 0,40; Ls 1,50 (ģimenes biļete - 2 pieaug.+ 1-5 bērni)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: