Piektdien, 19. maijā, plkst.19:00 Pārventas bibliotēka aicina uz kamermūzikas koncertu. Koncertā piedalās Guntis Kuzma (klarnete) un Agnese Egliņa (klavieres).

Piektdienas vakara koncertam Guntis Kuzma un Agnese Egliņa, kas apliecinājuši sevi kā augstas raudzes kameransambļa vienība, izraudzījušies skaņdarbus no klasicisma līdz modernismam. Koncertā skanēs par franču Mocartu dēvētā 18. gs. komponista Fransuā Devjēna Otrā sonāte klarnetei un klavierēm. Tā kā klarnetistu zelta repertuārs nav iedomājams bez J. Brāmsa sonātēm, no tām šoreiz būs klausāma Pirmā sonāte faminorā. Kā vakara intrigu mūziķi sola Alvila Altmaņa Sonātes klarnetei un klavierēm pirmatskaņojumu.

Guntis Kuzma ir viens no Latvijas talantīgākajiem klarnetistiem. Viņa klarnetes repertuāra klasikas un jaundarbu izpildījumus un spilgtās interpretācijas atzinīgi novērtējuši gan kritiķi, gan klausītāji. Lai gan pēdējās koncertsezonās Gunti Kuzmu visbiežāk uz skatuves redzam kā diriģentu, mūziķis mākslinieciski augstvērtīgos priekšnesumos aizrvien apliecina sevi arī kā izcilu klarnetes solistu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: