Latvijas kausa izcīņas finālā FK "Ventspils" futbolisti nonāca zaudētājos gan papildlaikā, kad pēcspēles sitienu sērijā, tomēr prata atspēlēties un, pateicoties Andreja Pavlova trīs (!!!) atvairītajām pendelēm, svinēja uzvaru un septīto reizi izcīnīja prestižo trofeju. 

Pirmais puslaiks un vispār lielākā daļa mača aizritēja ļoti disciplinēti un varbūt pat piesardzīgi, lai gan divcīņu netrūka. Momenti gan sāka veidoties tikai otrā puslaika sākumā, un pirmie pie tādiem tika Riga FC spēlētāji, taču tos neizmantoja. Eļļu ugunij pielēja Ventspils, 54. minūtē noorganizējot elegantu pretuzbrukumu – Artjoms Vasjkovs ar laicīgu piespēli nogādāja bumbu Tosinam Aijegunam, kurš apskrēja Kasparu Goršu un sita precīzi tālajā stūrī. Rīdzinieki pēc astoņām minūtēm atspēlējās, kad veiklāks par visiem soda laukumā izrādījās Valērijs Šabala, kurš precīzi sita ar galvu.

Atlikušajā laikā pa momentam bija abām komandām, taču izmantoti tie netika – pagarinājums. Papildlaika pirmā puslaika izskaņā drūmi mākoņi savilkās virs ventspilnieku galvām, jo šoreiz lielisku pretuzbrukumu noorganizēja mājinieki. Viss sākās ar Gorkša piespēli un beidzās ar Ērika Puncuļa sitienu no vārtu priekšās. Tomēr uzvarētāju noskaidrošanai šajā mačā nepietika arī ar 120 minūtēm! Ventspils rokas nenolaida un centās panākt izlīdzinājumu, kas arī izdevās. Pie sāncenšu soda laukuma Jurijs Žigajevs savāca ap sevi vairākus Riga FC spēlētājus un tad izdarīja precīzu piespēli Vasjkovam, kurš no metriem 15 sita precīzi zem pārliktņa – 2:2!

Galu galā kausa liktenis izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā. Ventspilnieki to sāka pirmie un... uzreiz nonāca iedzinējos. Vārtsarg Andreja Pavlova pirmā atvairītā pendele gan situāciju izlīdzināja, taču Riga FC ar piekto sitienu varēja pielikt sērijai punktu. Taču atkal bumbas ceļā stājās Pavlovs! Nākamajos sitienos Ventspils vairs nekļūdījās, bet Pavlovs paņēma vēl vienu (trešo!!!), ar to pašu arī izšķirot mača likteni – 1:1 pamatlaikā, 1:1 papildlaikā un 6:5 11 metru sitienu sērijā Ventspils labā! Klubam, kurš šogad atzīmē savu 20. jubileju, tas ir septītais Latvijas kauss, bet savu pirmo trofeju Latvijā izcīnīja galvenais treneris Pols Ašvorts.

Latvijas kausa fināls, 17. maijs

"Riga" – "Ventspils" 2:2 (5:6 11m.)
Vārti: Šabala 62', Punculs 102'; Ajeguns 54', Vasjkovs 114'
Brīdinājumi: Kovaļovs 103'
Riga: V.Kurakins, Timofejevs, Smirnovs, Gorkšs (K), Jeņins, Laizāns, Miheličs (Apajevs 45'), Kovaļovs (Černomordijs 111'), A.Kurakins, Punculs, Šabala.
Ventspils: Pavlovs, Žuļevs, Koļesovs, Jemeļins, Tīdenbergs, Rečickis (K), Vasjkovs, Pauļus (Žigajevs 104'), Rugins (Aleksējevs 84'), Akinjemi (Karlsons 69'), Aijeguns

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    keda 17.05.2017, 23:55:01

    Malači! Tāds mačs un tāda liela uzvara! 2x jau likās, ka viss te nu ir, bet allaž izdevās atspēlēties! Malači!

  • 0
    karlito 18.05.2017, 07:10:43

    Apsveicu komandu,malači!

  • 0
    ozols 18.05.2017, 09:03:30

    Prieks tiešām ! Žiga,Pavlovs i super! Paldies visai komandai ! Un Liepājai tagad naktskrekls ir :):):):):):) - FKV!!!! :) :) :):):):):)!!!!!!!!!!!!!

  • 0
    Latvija pāri visām! 18.05.2017, 09:20:42

    Šādu spēli - uz robežas, sen nebiju redzējis.
    3.pendeles noķert, to vajag mācēt!
    Un iesist, kad neiesist nedrīkst!
    Prieks par FKV, viņi un mēs, līdzjūtēji, bijām pelnījuši šo uzvaru!!!)))

  • 0
    Guntars Shenfelds 18.05.2017, 09:42:38

    Patīkams pārsteigums! Pavlovs,Žigajevs un visa KOMANDA,malači!

  • 0
    karlito 18.05.2017, 17:50:10

    Liepājai tagad Ventspilij bankets jāuzsauc...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: