Straujiem soļiem tuvojas mācību gada noslēgums un skolēni pavisam drīz saņems novērtējumu par ieguldīto darbu mācībās – liecību. Arī Ventspils Digitālais centrs šogad pirmo reizi izsniegs aprakstošas liecības visiem tehnoloģiju pulciņu apmeklētājiem, lai radītu gandarījumu bērniem par ieguldīto laiku un darbu.

Lēmums izsniegt liecības pulciņu apmeklētājiem pieņemts, balstoties uz informāciju, kura saņemta, aptaujājot skolēnu vecākus. Aptaujās vecāki vairākkārt norādījuši, ka labprāt uzzinātu par sava bērna sasniegumiem pulciņos. Tāpat arī Ventspils Digitālā centra interešu izglītības nodarbību pasniedzēji uzskata, ka liecības kā padarītā darba vērtējums ir svarīgas pulciņu dalībniekiem.

Liecībās tiks iekļauta informācija par skolēna iemantotajām zināšanām, gūto prasmju raksturojums, akcentēti pozitīvie sasniegumi, kā arī uzskaitītas apgūtās tēmas. Liecību mērķis ir atspoguļot skolēnu veiktos darbus, nevis izcelt to, kas nav izdevies. Katra pulciņa dalībnieka liecībā pasniedzēji snieguši arī īsu aprakstu, kas ietver pulciņa dalībnieka pozitīvo iezīmju raksturojumu.

Liecības interešu izglītības dalībniekiem nav ierasta prakse, bet Digitālā centra pasniedzēji turpmāk pilnveidos iesākto aprakstošo vērtējumu veidošanas praksi, lai skolēni un vecāki saņemtu pēc iespējas pilnvērtīgāku un izsmeļošāku informāciju. Nākamajā mācību gadā plānots aprakstošās liecības izsniegt 2 reizes mācību gadā: decembrī, raksturojot 1.semestra veikumu, un maijā, kad tiks vērtēts gada kopējais sniegums.

Pirmās liecības lielākā daļa pulciņu dalībnieku un vecāku jau saņēmuši aprīļa beigās – tās elektroniskā formātā nosūtītas, izmantojot skolvadības sistēmu “E-klase”. Taču drīzumā liecības saņems arī pulciņu “Digitāli vizuālā māksla”, “Dronu skola” un “Digitālā inženieru laboratorija” dalībnieki. Šie pulciņi darbošanos uzsāka salīdzinoši nesen, tādēļ arī liecības to dalībnieki saņem nedaudz vēlāk.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: