Šī gada 4.maijā Ventspilī atzīmēs Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 27 .gadadienu ar ozola stādīšanu un koncertiem Rātslaukumā un Teātra namā ''Jūras vārti.

Plkst. 9.00 notiks ozola stādīšana parkā “Zviedru valnis”, kas būs viens no 100 ozoliem, kas tiks stādīti ap Latvijas robežu. Pasākumā ar svētku uzrunu piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, pārstāvis no Latvijas Iekšlietu ministrijas un ar dziesmām piedalīsies Ventspils jauktais koris “Līvzeme”

Plkst. 12:00 Rātslaukumā norisināsies koncerts “Baltā galdauta svētki” .Baltā krāsā ieskautajā Rātslaukumā, Ventspils Kultūras centrs aicina ventspilniekus un pilsētas viesus kopā turpināt baltā galdauta svētku tradīciju par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas atjaunošanas gadadienai. Baltais galdauts kalpo kā vienotības un kopā sanākšanas simbols – klāsim galdus ar tautiskām dejām un dziesmām kopā ar Ventspils augstskolas jauniešu tautas deju kolektīvu “Strautuguns”, Ventspils vidējās paaudzes tautas deju kolektīvu “Strautuguns” un Ventspils folkloras kopu “Laipa”. Koncerta otrajā daļā apmeklētājus ar sirsnīgām dziesmām no savas jaunās programmas “Sirds dziesmas” priecēs Atis Auzāns ar pavadošo grupu. Aicinām arī koncerta apmeklētājus tērpties baltās drēbēs, lai radītu svētku atmosfēru, kā arī katram “Balto svētku” apmeklētājam, būs iespēja atstāt savu novēlējumu Latvijai Neatkarības deklarācijas atjaunošanas gadadienā.

Un jau plkst. 16.00 Teātra namā “Jūras vārti” izskanēs svētku koncerts ar Ventspils bigbendu Renāra Lāča vadībā. Solisti - IGO, Ieva Kerēvica, Andris Ērglis. Koncerta programmā Latviešu komponistu mūzika - R.Pauls, U.Marhilevičs, Z.Liepiņš, I.Kalniņš, J.Strazds. Ieeja koncerta ar ieejas kartēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: