Trešdien, 26.aprīlī, plkst.10.00, Pārventas bibliotēkā projekta “Lasāmpietura Pārventā” ietvaros ar pamatskolas skolēniem tiksies latviešu bērnu rakstniece Ieva Samauska.

Ieva Samauska bērnu literatūrā sevi pieteikusi 2006.gadā ar dzejoļu krājumu “Kā uzburt sniegu”. Viņa ir viena no ražīgākajam latviešu bērnu literatūras autorēm. I.Samauskas darbu sarakstā ir grāmatas “Vislabākā dāvana”, “Kad aizmūk B un iemīlas V” , “Čarlīnes deguns”, “Muša, kura gribēja būt lidmašīna”, “Skaļā klase”, “Oliņš Boliņš sēž uz soliņa”, “Ķiķināšanas gadalaiks”, “Govs uz bagāžnieka”, “Kad kaķēnu sauc par pelīti”, “Pilsēta no A līdz Z”. Rakstnieces grāmatām raksturīgs mīļums, kura sajūtu un kopējo grāmatas noskaņu palīdz radīt ilustrācijas. I.Samauskas grāmatu mākslinieces ir Gundega Muzikante, Anda Strautniece, Vivianna Maria Staņislavska un Gita Treice.

2015.gadā Ieva Samauska saņēmusi Bērnu literatūras balvu “Pastariņa prēmija”.

Projekta “Lasāmpietura Pārventā” gaitā Pārventas bibliotēkā jaunie lasītāji tiekas ar lasīšanas veicināšas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā 2016” iekļauto grāmatu autoriem. Bibliotēkā jau viesojusies dzejniece, bērnu grāmatu redaktore Inese Zandere, vēl gaidāmas tikšanās ar dzejnieci Māru Cielēnu un Rasu Bugavičuti–Pēci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: