Ventspils pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums veikt būvdarbus pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs un iegādāties jaunus pamatlīdzekļus vispārizglītojošo skolu, kā arī pirmsskolas, interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vajadzībām.

Izglītības pārvalde 2017. gadā plāno pabeigt 2015. gadā uzsāktos iekšējo ūdensvadu un kanalizācijas tīklu atjaunošanas darbus 2. vidusskolā, savukārt 6. vidusskolā tiks veikti skolas galvenās ieejas mezgla konstrukcijas atjaunošana, kā arī tiks turpināti 2015. gadā uzsāktie jumta atjaunošanas darbi. Tikmēr 2. pamatskolas specialās izglītības “C” līmeņa audzēkņiem, kuri mācību procesu īsteno pirmsskolas izglītības iestādes “Eglīte” telpās, pārbūvēs sanitāro mezglu.

Jau iepriekš ziņots, ka, sākot ar 1. septembri, daļa Ventspils vakara vidusskolas realizēto mācību programmu tiks īstenotas 6.vidusskolā, tādēļ Izglītības pārvalde iecerējusi izremontēt sešas telpas 6. vidusskolas atbalsta personālam.

Lai pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaka” audzēkņiem nodrošinātu aktīva dzīvesveida un sporta iespējas, plānots atjaunot sporta zāli. Vienlaicīgi zālē uzstādīs atbilstošu stacionāru aprīkojumu sporta nodarbību nodrošināšanai.

Tāpat šogad plānots izstrādāt būvprojektus gan teritorijai, gan ēkai jaunajai piecu grupu pirmsskolas izglītības iestādei Brīvības ielā 15, Ventspilī. Jauniecerētajā pirmsskolas izglītības iestādē divās grupās būs iespēja uzņemt 32 bērnus vecumā no 1,5 līdz 3 gadiem un trīs grupās 63 bērnus vecumā no 3 līdz 7 gadiem. Tāpat Brīvības ielā 15 atjaunos grupu telpas, izbūvēs sporta zāli, virtuves bloku, kā arī veļas mazgātavu, kā arī plānots atjaunot atbalsta personāla telpas, gaiteņus un kāpņu telpas un izbūvēt ugunsgrēka automātiskās atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu. Savukārt teritorijā paredzēts izbūvēt sporta laukumu, kā arī trīs rotaļu laukumus ar bērnu vecumam atbilstošām rotaļu iekārtām un divas smilšu kastes. Teritorijā iecerēts izbūvēt arī priekšlaukumu, gājēju celiņus, tos izgaismojot.

Izglītības pārvalde mācību iestāžu vajadzībām iegādāsies dažādas mēbeles, tehnoloģiskās iekārtas virtuvēs un veļas mazgātavās, darba galdus mājturības un tehnoloģiju kabinetos, mūzikas instrumentus, dažādu aprīkojumu un inventāru sporta un mācību procesa nodrošināšanai.

Sporta skolai “Spars” tiks iegādāti jauni sporta tērpi, kā arī audzēkņus nodrošinās ar naktsmītnēm un ēdināšanu Latvijas Jaunatnes VII olimpiādē, kas notiks no 7. līdz 9. jūlijam Cēsīs. Tāpat sporta skolai iegādāsies jaunus BMX velosipēdus, sacensību šķēpus, slidas, kanoe airus un citu inventāru sporta nodarbībām, kas paredzēti profesionāliem sportistiem.

Jaunrades nama zāle ir iecienīta vieta, kur Ventspilī rīkot dažāda lieluma pasākumus. To formāts ir daudzveidīgs, sākot ar koncertiem, beidzot ar semināriem. Tā kā visos pasākumos tiek izmantots gan projektora ekrāns, gan prožektori, tad Izglītības pārvalde Jaunrades namā iegādāsies jaunus projektorus, projektora ekrānu un gaismas prožektorus.

Pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārizglītojošajās skolās būs jaunas virtuves iekārtas un virtuvē nepieciešamie darbarīki, kā arī mēbeles mācību procesa nodrošināšanai. Plānots iegādāties arī mūzikas instrumentus, tajā skaitā arī digitālās klavieres Pārventas pamatskolai, Centra sākumskolai un 2. pamatskolai.

Jauni pamatlīdzekļi būs arī rīcības programmas ar apdāvinātiem bērniem Ventspils izglītības iestāžu audzēkņiem - ierīces un iekārtas pētnieciskiem projektiem, loģikas spēles bērna intelekta attīstīšanai, ierīces ķīmijas eksperimentiem, kā arī kancelejas preces un mācību literatūru.

Plānotās iekārtas iegādāsies sporta skolai “Spars”, Jaunrades namam, Mākslas skolai, visām Ventspils vispārizglītojošajām skolām, kā arī astoņām pirmsskolas izglītības iestādēm: “Zvaigznīte”, “Margrietiņa”, “Saulīte”, “Vāverīte”, “Rūķītis”, “Pasaka”, “Varavīksne” un “Eglīte”.

Katra skola, pirmsskolas izglītības iestāde un interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestāde izskatīja un izvērtēja, kādas iekārtas ir nepieciešams nomainīt vai iegādāties jaunas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ronalds Burnickis 21.05.2018, 18:16:57

    Augstas kvalitātes virtuves mēbeles no pašmāju ražotāja - https://up-mebeles.lv/virtuves-iekartas/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: