10. maijā plkst. 17.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā izskanēs koncertprogramma „Satikšanās” Jura Jopes un Linarda Švekļa sniegumā, izpildot labi zināmas vai sen aizmirstas Maestro Raimonda Paula melodijas ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem.

Klausoties duetā, kur savijas balss un ģitāras skaņas, iespējams sadzirdēt vissīkākās skaņas nianses un visintīmāko vēstījumu, izbaudīt katru izdziedātu vārdu un izskanējušu noti.

Koncertprogramma „Satikšanās” ir pirmais Jura Jopes (balss) un Linarda Švekļa (ģitāra) kopdarbs. Koncertā izskanēs ”Es tev savu dvēseli”, „Saulrietiņa dzīvībiņa”, „Meitene ar kallu ziediem”, „Caurvējā” un citas izjustas, emocionāli piepildītas kompozīcijas.

Juris Jope ir bijušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris, šobrīd Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors, ieguvis bakalauru dramatiskā teātra aktieru mākslā Latvijas Kultūras akadēmijā, studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operdziedāšanas klasē pie pedagoga Krišjāņa Norveļa. 2016. gada vasarā iestājies Viļņas Mūzikas un teātra akadēmijas maģistrantūrā. Sadarbībā ar Raimondu Paulu tapusi soloprogramma „Spītība” un koncertprogramma „Aktrise” (duetā ar Madaru Botmani).

Linards Šveklis ir studējis Rīgas Doma kora skolā, kuru absolvējot devies studēt uz Roterdamas džeza akadēmiju. Studiju laikā, Nīderlandē, Linards no skolasbiedriem ieguvis starptautisku pieredzi un muzikālo ietekmi. 2015. gadā uzvarējis konkursā "GuitarDay".

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: