Ziemassvētku laikā Latvijas ziņu portālos, tai skaitā portālā ventasbalss.lv, notiek aptauja par labāko latviešu Ziemassvētku dziesmu. Piedalies arī tu!

Aptaujas iniciatori ir Latvijas Izpildītāju un Producentu Apvienības (LaIPA) un tās interneta portāls muzikabiznesam.lv.

Aptauja par Ziemassvētku laika mūziku notikusi arī Lielbritānijā, kur izjautāti vairāki simti veikalu apmeklētāji. Noskaidrots, ka 95 % no aptaujātajiem dod priekšroku pirkumus veikt, skanot svētku dziesmām.

Svētku mūzika ir būtiska Ziemassvētku baudīšanas daļa. 85% aptaujāto Ziemassvētki bez tiem atbilstošas tematiskas mūzikas nebūtu īsti Ziemassvētki.

• Gandrīz 75% aptaujāto cilvēku Ziemassvētku mūzika atgādina par patīkamām atmiņām.

• Ziemassvētku mūzika vieno un rada kopības sajūtu. 53% atzinuši, ka labprāt dungo vai dzied līdzi dziesmām, kas skan veikalos, kafejnīcās vai bāros.

• Liela daļa cilvēku izjūt pieķeršanos vienai konkrētai svētku dziesmai. Vispopulārākā Ziemassvētku dziesma Lielbritānijā ir Meraijas Kerijas izpildītā "All I Want For Christmas", ko par sev tuvāko nosaukusi puse aptaujāto.

Arī Latvijā ar katru gadu palielinās to uzņēmēju skaits, kas izvēlas izmantot mūziku atbilstošas atmosfēras veidošanai gan Ziemassvētkos, gan ikdienā.

Ticot, ka ikvienam ir sava īpašā svētku dziesma, aicinām noteikt - kura ir mums, latviešiem, iemīļotākā Ziemassvētku dziesma!

Portālā ventasbalss.lv par dziesmām varēs balsot līdz pirmdienai. Seko līdzi informācijai un uzzini par aptaujas rezultātiem!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: