10 februārī, teātra namā ''Jūras vārti uzstāsies Ventspils Senioru bigbends, džeza ansamblis "Intro" un solisti.

Senioru bigbenda vadītājs Renārs Lācis un saksofonists Huberts Ignats: ceram, ka deju vakari kļūs par tradīciju

Kā radās ideja par deju vakariem?

Renārs: – Mēs nu jau aptuveni trīs gadus esam savākušies kopā un darbojamies. Kolektīvā ir padsmit vīru, kas savulaik ir aktīvi muzicējuši Ventspils kafejnīcās un restorānos, tās savulaik bija septiņas dzīvās mūzikas vietas. Gadu gaitā radās kolektīvs, veidojās repertuārs, un nu bija pienācis laiks atrast vietu, kur spēlēt. Mūsu formāts un repertuārs ir vienkārša, cilvēkiem saprotama mūzika. Tas ir Raimonds Pauls, Rietumu mūzikas superhiti. Arī vokālie solisti ir tie, kas savulaik aktīvi dziedājuši. Sapratām, ka teātra nama Jūras vārti Jaunā zāle ir ļoti forša un piemērota dejām. Noskaņu rada arī kafejnīca un iespēja pavadīt vakaru kompānijā pie galdiņiem, tāpat ir vieta, kur padejot.

Un kāda pašiem mūziķiem ir sajūta par šo visu?

Huberts: – Mēs jau varam tikai priecāties par to, ka Ventspilī beidzot ir viens cilvēks, kas par mums atcerējās un sasauca mūs kopā. Es domāju, ka Renāram iesākumā nebija viegli, jo esam spēlējuši citā stilā un repertuārā. Citi vīri arī ilgi nav spēlējuši. Es, piemēram, domāju, ka nekādas spēlēšanas man vairs nebūs, jo nebija jau kur. Nebiju spēlējis tiešām ilgāku laiku, bet tagad – jo ilgāk kopā saspēlējamies, jo labāk sāk skanēt. Vīri paši ir ieinteresēti, un galvenais, ka cilvēkiem patīk! Turklāt mums ir vadītājs, kas mūs paceļ muzikālajā ziņā. Forši! Un tādu deju vakaru jau Ventspilī nemaz īsti nav. Dažreiz, kad ir kāda jubileja, gribas vakaru ar draugiem kompānijā pavadīt, lai būtu arī mūzika un varētu padejot, bet diemžēl mums vairs tādu vietu nav. Draugi bieži jautāja, kad atkal spēlēsim.

Vai visi savā starpā esat pazīstami?

Huberts: – Jā. Ar vienu otru esam senāk kopā spēlējuši gan bigbendā, kad to vadīja Ziedonis Zaikovskis, gan restorānos. Prieks atkal satikties un kopā spēlēt. Raimonda Paula dziesmas, ko mums Renārs iedod, it kā ir zināmas, bet aranžijas tagad ir citādas un dziesmas skan pavisam citādi. Pašiem patīk arī klausīties, ne tikai spēlēt!

Kas gaidāms pirmajā deju vakarā 10. februārī?

Renārs: – Bez Senioru bigbenda uzstāsies arī džeza ansamblis Intro un, protams, tā laika vokālie solisti, tostarp Aira Dāldere, Gatis Indriksons, Vjačeslavs Zagoruļko un Sergejs Smislovs. Gribētos, lai šādi deju vakari kļūtu par tradīciju!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ozols 26.01.2017, 12:16:14

    Malači,tā turēt ! :)

  • 0
    Gunārs Goba 14.02.2017, 17:20:04

    Paldies, ka paņēmāt savā kompānijā arī manu mazdēlu Artūru.. Lai jums visiem uzsmaida veiksme priecējot novada (un ne tikai!) iedzīvotājus ar saturīgu mūziku!..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: